The Time Of My Life.

Min vardag, mina tankar och mitt liv som mamma.

7 Augusti -2013

Publicerad 2013-08-07 11:15:58 i Allmänt,

Ingen bra luft känner jag, skulle behövas lite åska, men det är väl bara att gilla läget att det alltid åskar överallt utom i Vansbro.. Idag har jag börjat med en packlista, vi drar nämligen ut på äventyr i helgen med husvagn och Matilda! Om L är bättre då.. Evelinas packlista är ju viktigast eftersom det är så lätt att glömma hälften av hennes saker, men nu är det en låång lista, så inte tror jag att vi kommer att glömma något viktigt iallafall! 

Läkare/BM besök.

Publicerad 2013-08-06 13:23:24 i Olivia,

Jaha, då var läkar/BM besök gjord för den här gången. Nu ska jag då inte in på något sjukhus förrän den 26 då vi ska iväg till Falun nästa gång.
Det gick då bra iallafall, i brist på barnvakt just idag så fick lillebror följa med och sitta i väntrummet vid BVC medans jag var inne. Blodtryck såg fortfarande bra ut, samma som vid inskrivningen, och vikten hade inte rört sig alls, vilket betyder att min personliga vikt gått ner och bebisvikten gått upp då!
Men eftersom jag har att ta av sedan innan så gör det ingenting heller, så det är skönt. Nu ska jag bara vänta till den 26 och försöka ta det så lugnt som möjligt!

6 Augusti -2013

Publicerad 2013-08-06 07:34:18 i Allmänt,

Då var det en ''tränisdag'' tills nästa vecka när allvaret börjar igen, men dagis och sånt! 
Klockan stod på strax före halv åtta, Evelina vaknade och ville byta säng en kvart innan så jag flyttade inte henne då så att hon skulle vakna.
Men det absolut bästa som finns det är när Evelina vill byta säng någon timme innan vi ska gå upp, när hon burrar in sig i en och verkligen ligger så nära det bara går! Det är kärlek det! 

Vad man får äta?

Publicerad 2013-08-05 15:16:47 i Olivia,

Under en graviditet är det så mycket man inte ska äta eller undvika att äta, vilket inte är något större problem är mig eftersom jag inte är något av det speciellt mycket annars iallafall. Men direkt när jag blivit gravid (lika båda gångerna) så blir jag så sjukt sugen på salami/prickig korv och det är något man ska vara noga med datum och sånt, så då undviker jag det hellre. 
 

Ät 2–3 gånger i veckan,

välj olika sorter

Någon gång per år

Exempel på fisk, fiskprodukter och
skaldjur som är säkra att äta 

OBS - Gravad, rökt fisk och sushi: 
ät nygjorda eller nyförpackade
produkter. Kontrollera förpackningsdatum.

All odlad fisk
Alaska pollock
Ansjovis
Blåmusslor
Fiskbullar
Fiskpinnar
Flundra/skrubbskädda
Hoki
Hummer
Kolja
Krabba, det vita köttet
Kräftor
Kummel
Lax och laxfiskar
Lutfisk
Makrill
Pangasiusmal
Pilgrimsmusslor
Räkor
Rödspätta 
Sardiner
Sej
Sik (ej från Vänern och Vättern)
Sill, även inlagd
Tilapia
Tonfisk på burk 
Torsk

 

Listan är inte fullständig, det finns 
många fler sorter som går bra att äta.

Ät högst 2-3 gånger per år 
sammanlagt av följande sorter
(kan innehålla kvicksilver)


Abborre
Gädda
Gös
Haj
Lake
Rocka
Svärdfisk
Stor hälleflundra (Hippoglossus 
hippoglossus)
Tonfisk, färsk/fryst

 

Ät högst 2-3 gånger per år 
sammanlagt av följande sorter
(kan innehålla dioxin och PCB)


Strömming/sill från Östersjön,
även surströmming


Lax* och öring*, vildfångad från 
Östersjön, Vänern och Vättern
Sik* från Vänern och Vättern
Röding*, vildfångad från Vättern

Råden om dioxin och PCB gäller
även barn upp till 18 år och 
kvinnor i barnafödande ålder.


* Det gäller främst kvinnor som äter 
egenfångad fisk, eftersom dessa 
fiskar sällan finns i vanliga affärer.

 
 
Som sagt när det är så mycket man ska tänka på och sånt man inte ÄLSKAR så tycker jag att det är enklast och låta bli alltihopa! Det är väl lax bara som jag brukar äta från dom här listorna!

Slut på det goda.

Publicerad 2013-08-05 13:57:23 i Allmänt,

Min/våran sämsta vana är nog frukosten, blir oftast bara en macka eller något framför tvn! Det är inget man står sig på lite längre.. 
Men nu är det ändring på det, nu ska vi få in rutiner, bättre rutiner efter semestern! Idag har jag bestämt mig för att jag ska försöka bli av med mitt cola beroende som blivit så mycket värre nu under sommaren och värmen, men min kropp skriker efter vatten! Maten ska vi försöka äta tillsammans som en familj vid bordet i köket när L kommit hem från jobbet. Frukost ska det bli fil/mjölk med flingor, jucie, frukt. Ja, massa gott! Det är så viktigt med frukost och framför allt för Evelina!
 
Men det här cola beroendet jag har är ju det värsta av allt, jag jag tänker inte sluta på en gång utan framför allt MINSKA min förbrukning! Helst ska jag ju dricka 1 liter vatten om dagen så det blir mitt första mål och dricker jag mer vatten så blir det mer en självklarhet att minska ner på colan!
 

5 Augusti -2013

Publicerad 2013-08-05 08:26:27 i Allmänt,

Jaha, då är det åter igen vardag och L är på jobbet, vilket betyder att jag ska klara av en dag helt själv med Evelina, kommer nog gå bra, men det kommer att bli tufft då jag har så ont som jag har.. Jag tycker foglossningen bara blir värre och värre och vet snart inte vad jag har och vänta mig. Men det är bara att bita i det sura äpplet och hoppas att det inte blir så mycket värre än vad det är. Får trösta mig med att det är värt det hela i slutändan iallafall :)

4 Augusti -2013

Publicerad 2013-08-04 08:06:49 i Allmänt,

Svalare dag = bättre/piggare mamma!
Kan ju inte bli bättre. Känner mig fortfarande sliten, men det är jag ju för att jag måste springa upp och kissa så många gånger på nätterna, vissa nätter är värre än andra.. Men än så länge är det inte jätte varmt och visar inte tendenser på att det ska bli jätte varmt heller, så jag är nog nöjdare än någon annan! Fy vad skönt säger vi här hemma!

Under en graviditet.

Publicerad 2013-08-03 20:41:13 i Allmänt,

Nu vet ju inte jag hur det är för alla andra. Men för mig iallafall så kommer olika perioder som även annars också, men jag påverkas ändå mer under graviditeten. . Jag har i flera dagar känt mig allnänt less, trött, slut och jätte deppig. . Allt blir bara jobbigt.. Mitt humör är snäppet värre än vad det är annars och jag mår så mycket sämre än vad jag gör annars. Nu mår jag ju dåligt hela tiden, men ändå så att det går att leva med.
Gillar inte att klaga under graviditeten men jag känner att jag måste få skriva av mig.. Det värsta är att det är så många i mib familj som inte ens förstår hur dåligt jag egentligen mår och hur deppig jag egentligen är.

Det mesta..

Publicerad 2013-08-03 09:02:19 i Allmänt,

Just nu känns det mesta tungt på pga värmen. Vet inte riktigt vart jag ska hitta orken. Tack och lov för bordsfläkten inne i sovrummet, annars skulle det bara riktigt illa!
Jag har iallafall beställt syskonvagn med liggdel nu! Blev jätte nervös, det är ju ändå något dyrt man beställer så jag antar att det är därför jag är nervös, men jag har ju sett en i verkligheten och provkört den! Så det kommer nog bli kanon!

Nu börjar det.

Publicerad 2013-08-02 13:43:47 i Allmänt,

Längtan till hösten mer och mer, kallan och vintern, mörkret med mysiga fönser ute! Åh, vad jag börjar bli less på denna värme. Brukar tycka det är jobbigt när alla klagar på vädret, inget man kan göra åt iallafall och dom är aldrig nöjda. Men nu är min gräns nådd.

2 Augusti -2013

Publicerad 2013-08-02 09:38:25 i Allmänt,

Här hemma har vi alldeles nyss ätit frukost (eller Evelina äter fortfarande) hon sov nämligen ända till nio idag! Idag ska jag iallafall ha min efterlängtade hemmadag skulle inte vilja åka någonstans, men är kattvakt så jag lär väl iallafall åka och mata lite katter. 
 

1 Augusti -2013

Publicerad 2013-08-01 18:01:17 i Allmänt,

Idag har vi varit ut på äventyr jag och Evelina. När man åker bil så tar man en riktig funderare ibland, och idag tycker jag att jag inte gjort annat än funderat, men inget jag kan göra åt, bara sånt som får en att må dåligt. Så är det väl i en ganska splittrad familj antar jag. 
Men igår jag var jag och L som sagt ut på äventyr, vi fick ÄNTLIGEN komma iväg på vårat rutin ultraljud för denna gång och allt såg så bra ut och vi blev (tyvärr) flyttade till 20 December istället för den 15 December men det är inte mycket att göra åt heller. Men vilken upplevelse det är att se det lilla livet man har inom sig. Tänk att om ett halvår ska Evelina bli storasyster, vi ska bli två barnsföräldrar.. Ja, jag kan ju fortsätta hur länge som helst om hur stort det är.
Att vi ska få ännu en liten varelse att få dela vårat liv med <3
Var lite skeptisk till att dela med vårat ultraljudsfoto, har ju scannat in det och sånt. Det är ju något så privat det kan bli egentligen. Bilderna blev allt annat än bra då bebis inte låg stilla alls, men lika värdefulla iallafall <3
Men jag gjorde så att jag tog en bild med mobilen på fotot men ansträngde mig inte för att få den speciellt bra, utan istället att få den åt det sämre hållet. Inlagda på datorn är dom iallafall och väntar på att få bli framkallade :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela