The Time Of My Life.

Min vardag, mina tankar och mitt liv som mamma.

Aningen trött eller?!

Publicerad 2014-02-26 09:34:49 i Allmänt,

Snacka om borta i huvudet.. Igår betalade jag ju räkningarna. . Ja, men jag får ju egentligen inga pengar förrän imorgon? !
Som tur är trillade dom in redan idag!
Idag ska jag nog inte heller göra speciellt mycket, kanske starta någon tvättmaskin, men det får vi se hur det blir. Det blir iallafall ett avsnitt av Pretty Little Liars och en dusch!


Hoppas på snart iallafall.

Publicerad 2014-02-25 20:42:43 i Allmänt,

Olivia är ju en väldigt gnällig bebis, och just nu har hon kommit in i en ännu gnälligare period. Gnäller mest hela dagarna. . Känns riktigt jobbigt när man inte längre vet vad man ska göra för att orka. Men sätter i extra batteriet och rycker på axlarna och fortsätter. Min dröm har alltid varit att ha 3-4 barn, men efter en fruktansvärt jobbig graviditet och en väldigt missnöjd liten bebis ända sedan hon föddes sä känns det då inte aktuellt just nu att ens tänka på mer barn. .
Jag hoppas iallafall att det blir liite bätte snart ♥
Jag är såå tacksam över att Evelina är så duktig storasyster, mammahjärtat smälter verkligen, så tacksam över mina tjejer ♥♥




25 Feburari -2014

Publicerad 2014-02-25 12:19:51 i Allmänt,

Såg att jag skrev fel datum igår..
Idag har jag i alla fall inte gjort mycket. Evelina är på dagis, Olivia har lyckats sova här brevid mig i soffan själv.. .Vilket inte hör till vanligheten. Ska snart fixa det sista innan det är dags att hämta E! Har i alla fall betalat räkningarna idag så det är klart, skönt att få det gjort! Även om det är tråkigt att se pengarna försvinna.. Men nu är det gjort i alla fall!
Sen på Fredag drar vi nog iväg på en liten shoppingtur hela familjen, såg att det var rea på tapeter på rusta, så eftersom jag har ganska stora renoveringsplaner här hemma får jag väl passa på medans det är rea, så vi ska i alla fall köpa till fondväggen som ska bli i vardagsrummet då och lite annat smått och gott.
 

26 Feburari -2014

Publicerad 2014-02-24 12:50:33 i Allmänt,

Ny dag, ny vecka, nya möjligheter! L jobbar kväll den här veckan så det återstår att se hur det går med nattningen på kvällarna, men för första gången sedan Olivia föddes känns det helt okej att vara själv på kvällen, klart det kommer bli tufft, men tror inte det kommer bli lika tufft varje kväll!

Morgonmys!

Publicerad 2014-02-23 11:18:23 i Allmänt,

Har städat av inne i köket och nu har vi morgon/förmiddagsmys jag och barnen! Pappan har åkt iväg en sväng så vi lyxar till det med Musses klubbhus :p


Småbarn och bebisar!

Publicerad 2014-02-22 13:57:00 i Allmänt,

Att få det man vill ha gjort hemma med en två åring och en bebis är inte det enklaste! Men hur som helst har jag iallafall fått lite gjort och den här helgen ska det storstädas på hela nedervåningen och så är det bara!
Vardagsrummet är iallafall en bra bit påväg men ändå långt ifrån klart! Vet inte hur jag ska göra för att vi ska få plats med allt, ett hus med bara en våning skulle vara mycket enklare!
Men nu bor vi ju där vi bor och det är bara att göra det bästa av allt! Det kommer ju säkert bli så att man aldrig ser sina barn sen för att dom vill vara inne på rummet ;)

22 Feburari - 2014

Publicerad 2014-02-22 10:17:54 i Allmänt,

Igår var en tuff dag för familjen. Det var dags att säga farväl till svärfar. Den andra begravningen jag har varit på i hela mitt liv, men det här var den jobbigaste. Evelina satt hos mormor hela tiden och var nöjd och Olivia sov igenom hela så det var skönt att bara få vara ledsen.
Det kom fruktansvärt mycket folk och det var en väldigt fin begravning, efteråt var det fika för oss närmaste, även om det har och kommer att vara en väldigt jobbig tid så är det skönt att det är över och att vi får bearbeta allt istället.

Besviken. .

Publicerad 2014-02-20 18:13:52 i Allmänt,

Var alldeles nyss och gjorde iordning till imorgon. Vi kom ju överrens om att jag skulle stå för fikabrödet. Och en annan för tårtorna men en har fixat muffins.. Och så vet inte jag om det är så att dom inte tycker om mitt fika bröd för don har köpt kakor!! Besviken är bara förnamnet. Varför ska jag stå och slita i köket (förutom att jag tycker det är kul att baka) om dom ändå ska köpa saker. Så nu tänker inte jag baka nå mer. Och när vi ska ha dop ska ingen jävel hjälpa mig att baka..

Blir bara värre och värre.

Publicerad 2014-02-20 16:18:36 i Allmänt,

Blir bara mer och mer sliten. När Olivia sov 4-6 på natten hann jag liksom återhämta mig. Men hon är inne i en period när hon knölar mest hela tiden och sover MAX tre timmar trots hon nästan inte sovit på dagen. Jag hoppas det bara är eb tillfällig fas, men just nu är jag i ett stort behov av lite egentid. Jag hoppas att mamma är lite ledig på Söndag och ev kan ta ungarna en stund så jag bara får vara en stund.
Men nog med gnäll!! Har ju hunnit med jätte mycket idag!




Bara mockarutorna oxh sockerkakan som inte kom med på bild ;)

20 Feburari - 2014

Publicerad 2014-02-20 11:58:14 i Allmänt,

Idag har vi då mer fullt upp än vad vi haft på länge! Har lovat att jag ska baka till efter begravningen imorgon, eftersom jag ÄLSKAR att baka så är ju det ett perfekt tillfälle! Bakade ju bullar i helgen, men blev ganska missnöjd med dom så nu bakar jah nya! Och eftersom jag tycker färskt fika bröd är godast så bakar jag allt idag! Bullar först ut iallafall!

snart så.

Publicerad 2014-02-19 20:38:08 i Allmänt,

Är den här dagen ÄNTLIGEN slut! Den här dagen har varit riktigt tuff och just nu vill jag inget annat än att smörja in ryggen och sova! Så efter både en tuff natt och dag son hoppas jag att Olivia vill sova lite mer än tre timmar.
Slutade med att vi packade barnen i bilen så Olivia lyckades somna, Evelina somnade hon också, så jag klädde av henne när vi kom hem och bäddade ner henne i sin nya säng, målningen får vänta ;)
Nu Sveriges mästerkock och sen ska jag försöka få i Olivia lite mat och så hoppas jag att sömnen kommer också :)
Här kommer en bild på en nybäddad säng till Evelina :)




Mitt i veckan.

Publicerad 2014-02-19 08:56:45 i Allmänt,

Som jag tidigare skrev så har jag ganska fullt upp idag, men jag ska då ta veckans favorit göra först! Nämligen veckans avsnitt av Pretty Little Liars! Åh, vad jag längtar, hoppas att det ät bättre avsnitt den här veckan än förra veckan, och så hoppas jag att Olivia hade tänkt att sova igenom avsittet åt mamma ;)

19 Feburari - 2014

Publicerad 2014-02-19 07:16:48 i Allmänt,

Just nu sitter jag och väntar på att klockan ska bli lite mer så jag får väcka Evelina eftersom det är dags för dagis.
Idag har jag mycket på hemma fronten som det är tänkt att jag ska hinna med, så vi börjar i ett hörn pch fortsätter med det vi hinner med för imorgon ska det bakas så då är det skönt om de andra måsterna är klara!


18 Feburari - 2014

Publicerad 2014-02-18 18:13:41 i Allmänt,

Dagis dag och ingen pigg mamma alls. Och pappan var ännu värre :/
Idag har jag iallafall varit iväg och fyndat en växasäng till Evelina, tanken är att måla den vit men Evelina blev helt överlycklig över att få en ny säng så vi får se när det blir aktuellt. Får fråga mamma om hon kan låna Evelina någon dag så jag får måla den så den är klar när hon kommer hem!

Full fart!

Publicerad 2014-02-17 17:43:15 i Allmänt,

Idag har vi haft rull rulle mer eller mindre hela dagen!
Nu har vi iallafall fått tomt här hemma och efterson klockan är så pass mycket som den är och vi inte ens har börjat med maten så fick det bli pizzerian idag, gott, enkelt och snabbt!
Bara att äta sen ska väl barnen nattas, och imorgon är det dagis dags!

17 Feburari - 2014

Publicerad 2014-02-17 12:40:25 i Allmänt,

Efter Olivia ätit sitt förmiddagsmål så packade jag i barnen i vagnen och drog ut på en promenad i det fina vädret! Hur skönt som helst var det!
Nu har jag gjort klart matlistan för nästa månad så jag slipper tänka på det, så skönt att slippa handla massor varje vecka, bara köpa mjölk, grönsaker ja sånt som inte står sig en hel månad med andra ord. Brukar aldrig lyckas följa den fullt ut, men ändå skönt att ha saker hemma så man inte måste jämt.

Härliga Söndag!

Publicerad 2014-02-16 18:41:22 i Allmänt,

Åh, vad jag ÄLSKAR Söndagar! Är nog en av dom få, men älskar lördagen också eftersom L är ledig då också!
Nu har han åkt iväg på äventyr, Evelina somnade på soffan när jag var i duschen, och nu ligger hon i sängen och så har Olivia nyss somnat i min famn också, kvällarna är fortfarande inte helt okej, så jag vågar inte lägga ner henne, så hon får sova i min famn och så får vi se om jag får lugn och ro eller om hon kommer vakna snart!
Längtar till den dagen då vi kan lägga ner henne på kvällarna så jag får någon egentid, eller somna tidigt dom kvällar jag skulle vilja det!




16 Feburari - 2014

Publicerad 2014-02-16 15:33:39 i Allmänt,

Full rulle och en trött mamma! Igår bytte vi ju ersättning till Olivia, vilket resulterade att han ville äta var tredje timme inatt, så gissa om jag är trött?!
Så idag har vi väl inte fått sådär jätte mycket gjort här hemma, haft lite besök iallafall, skönt att träffa lite folk, så vi skyndade oss att slänga i oss mat emellab besöken så nu ska det duschas och badas för hela familjen när pappan och Evelina kommer in i från garaget :)

Dessa kvällar.

Publicerad 2014-02-15 22:18:16 i Allmänt,

Nu tror jag att det är den tredje kvällen som vi packar i barnen i bilen när det ska sovas så att dom somnar.
Olivia är ju, som jag skrivit tidigare väldigt missnöjd tjej på kvällarna, men så fort vi klätt på henne, satt henne i babyskyddet och bara vi klickar fast det i basen så sover hon.
Vi har gjort så för jag känner att jag kommit in i en period när det bara blir för mycket. En super jobbig period och förhoppningsvis går det snart över också, är ju förkyld dessutom, så det kanske känns värre pga det.




Orken?

Publicerad 2014-02-15 17:59:54 i Allmänt,

Just nu letar jag efter orken. Den är totalt nere på noll och egentid har aldrig varit så efterlängtad som nu. Mycket på och två barn som vill ha mamma hela tiden och pappan har det tufft nu eftersom det inte alls var längesen som hans pappa somna in, två veckor sedan för att vara mer exakt. Hade tänkt att ta en dag med shopping alldeles ensam här i slutet av månaden, men nu ska det sparas pengar så jag får skjuta upp det än en gång. Men ska kolla om mamma är ledig här framöver någon helg och kan ta båda barnen så jag bara får vara hemma och bara vara ensam och ta det lugnt!

15 Feburari -2014

Publicerad 2014-02-15 10:41:15 i Allmänt,

Ingen sovmorgon här hemma inte! Men halv åtta är ändå helt okej när man har två små barn när man ser hur tidigt andra kan få gå upp.
Idag kommer lillasyster hit och ska busa med Evelina och så tänkte jag att vi eventuellt ska dra igång med bullbak, men det får vi se hur det blir, när jag har hjälp med stora så får jag ju passa på med städningen först och främst! Men eftersom jag ska baka till fikat efter begravningen så ska det bakas hela veckan, kul tycker jag då jag ÄLSKAR att få baka, men tråkig anledning till att få baka :/
Igår tog jag fram babygymmet till Olivia också, tvättat och så har det även hunnit torka så nu ligger hon där super nöjd! Så skönt att ÄNTLIGEN hittat något som passar damen!
 

14 Feburari - 2014

Publicerad 2014-02-14 08:44:28 i Allmänt,

Då var alla hjärtans dag här! Dagen som har mest fullt upp av alla dagar den här veckan! L slutar jobbet vid 13 tiden så innan det är det bara jag och flickorna, och bara Evelina vaknat och vi ätit frukost så ska vi åka in och titta om vi hittar någon liten present till pappan, vet inte riktigt vad jag ska hitta på, ingen blomkille jag har precis ;) Någon liten chokladask kanske? Sen var det meningen att jag skulle hunnit baka också, och hur jag ska hinna det vet jag inte riktigt? Sen på eftermiddagen ska vi hem till svärmor då yngsta fastern med sambo kommer dit så vi får träffa henne, sen är det väl meningen att mamma med familj ska hit och hälsa på ikväll/eftermiddag eftersom dom åker iväg i helgen så vill barnen träffa dom!

Åh, vad vi väntar och väntar. .

Publicerad 2014-02-13 18:38:43 i Allmänt,

På att pappan i familjen ska komma hem, stackarn har jobbat ända sen halv fem imorse, träffat prästen som ska vi ska ha på begravningen och så fick han åka tillbaka till jobbet :/ Men snart så får han komma hem, och eftersom vi fått helg nu så får Evelina vänta in pappa! Hon tycker han har varit borta så länge så hon har varit påväg och hämta pappa!


13 Feburari - 2014

Publicerad 2014-02-13 10:13:27 i Allmänt,

Sista dagis dagen, så jag passar på att mysa med minstingen i familjen ♥
Är renoveringssugen, men får avvakta ett tag till och se vad som händer med våra framtidsplaner.
Så istället myser vi på och planerar till renoveringen istället, svårt att bestämma vart jag vill börja bara ;)

12 Feburari - 2014

Publicerad 2014-02-12 12:35:50 i Allmänt,

Största barnet är på dagis och här hemma har det rensats i leksakerna som vi har här nere. Hon har alldeles för mycket leksaker som vi fått begagnat som hon aldrig ens varit intresserad av, mycket trasigt som vissa tänker att det är lättare att skicka vidare så dom slipper ta reda på det? Så nu är lådan bara full istället för överfull :) Har även beställt en ryggsäck till Evelina, bild bjuder jag på när den kommer, men jag tror hon kommer att bli helnöjd iallafall :)


ibland kan man ju undra vem det är som leker mest med Evelinas saker ;)

BVC

Publicerad 2014-02-11 22:01:51 i Allmänt,

Idag har vi varit på BVC med våran lilla prinsessa, och nog har hon växt allt ♥
4610 g och 56 cm lång! Hon har alltså växt 3 cm på 20 dagar ungefär, vilket jag tycker är mycket, våran lilla bebis växer då fort! Kvällen har varit den värsta kvällen på länge. Tycker så synd om Olivia när magen krånglar, men fick tips från BVC idag om en som ska vara bättre för magen som vi ska prova och blir det inte bättre då kommer det troligtvis bli mjölkfri ersättning som är nästa steg, för såhär ont ska hon inte behöva ha :/


9 Feburari -2014

Publicerad 2014-02-09 10:57:42 i Allmänt,

Slutade med att Evelina kröp upp i våran säng igår kväll, men så fort hon slog upp ögonen så ville hon i sin säng igen! Idag fortsätter vi med att försöka komma ikapp lite här hemma, tvättmaskinen är startad och vi tar det lugnt just nu. Evelina är lite hängig så hon har bäddat ner sig i sin säng och Olivia har lite egentid med pappa!

Flyttat!

Publicerad 2014-02-08 20:42:24 i Allmänt,

Kommer inte ihåg om jag har berättat att vi flyttade ner sovrummet?! Men vi flyttade ju ner det för kanske två veckor sedan och Olivias säng står alldeles brevid mig och Evelinas säng fick stanna uppe eftersom hon ändå sover hos oss. Men idag när hon blev trött så kröp hon ner i Olivias säng, så jag förstod ganska snabbt att hon saknar sin säng, något som bara är hennes. Så nu har vi iallafall flyttat ner hennes säng också, och hon klättrar i och ur om och om igen och sitter i den en stund i den så det kommer nog bli kanon!
Här är när hon lånade lillasysters säng för en middagslur :)


Det här med dieter!

Publicerad 2014-02-08 14:07:28 i Allmänt,

Det är ingenting för mig.. Kanske därför jag ser ut som jag gör också?
Men efter den här graviditeten rasade jag ju i vikt gick ju inte upp något, så jag hick ju ner av min vanliga vikt trots att jag vat gravid! Så 10 kilo rasade av mig på en gång, vilket fick mig att se det annorlunda, så ett sätt jag hade tänkt gå ner på var att räkna kalorier då jag inte vill ta bort massa olika saker, då tycker jag det är bättre att äta vad man vill fast lite mindre! Ett kilo på en vecka! Helt okej :)

8 Feburari -2014

Publicerad 2014-02-08 13:35:30 i Allmänt,

Nätterna med Olivia går bättre och bättre så det är skönt att det ÄNTLIGEN inte är var tredje timme hela tiden! Idag har vi en efterlängtad hemma dag med städ och pyssel, välbehövligt, med tanke på vad som hänt så har inte tiden funnits till.
Igår hade vi barnens farmor här på middag, lyxade till det med fläskfile, potatisgratäng, kantarellsås och sallad med fetaost, inget man gör till sig själv precis, så jag tyckte det passade bra och gott blev det också!


5 Feburari -2014

Publicerad 2014-02-05 11:32:11 i Allmänt,

Här är det mycket bearbetning som vi genomgår just nu, skulle kunna tro att det är därför det ekar tomt på bloggen.
Men oavsett hur tungt det är just nu så försöker jag finnas där för L så gott det går. Att försöka få han oxh förstå att livet går vidare och att han inte behöver känna skuld mot sin pappa när han försöker ha kul eller tänka på annat. För just nu känner han att han kan ju inte skratta eftersom hans pappa dog nyss?! Och det försår jag, jätte svårt att få han och tänka på annat när han känner så..

3 Feburari -2014

Publicerad 2014-02-03 14:13:04 i Allmänt,

Ännu en tung dag för familjen, just nu är det bara skönt att dagarna går fort. L åkte just iväg för att säga Hejdå till sin pappa. Och ju längre tid det går ju fortare kommer verkligheten ifatt och msn inser mer och mer vad som har hänt.
Idag har iallafall L kunnat prata om sin pappa men jag antar att han kommer vara helt förstörd när han kommer hem igen men samtidigt tror jag att han behöver se sin pappa för att förstå vad det är som har hänt..

2 Feburari -2014

Publicerad 2014-02-02 12:23:30 i Allmänt,

Igår vaknade L av att hans mobil ringde, så han svarade och fick hemska nyheter, hans pappa hade somnat in under natten, hans hjärta stannade, ambulans personalen försökte starta det, men hans hjärta gick inte längre att starta.
En stor förlust i vår lilla by! och inte minst i familjen, någon har förlorat sin man, 3 barn har förlorat sin pappa, 2 stycken har förlorat sin farfar och vi är 3 stycken som förlorat sin svärfar. En vän till många och jag kan inte ens beskriva hur jobbigt det är att Olivia inte kommer lära känna sin farfar och att Evelina aldrig mer kommer få träffa sin farfar. Att se L så ledsen och att han aldrig kommer få träffa sin pappa ♥
Det är då verkligen som dom säger, himlen tar dom finaste änglarna först ♥ Du är och kommer vara såå saknad ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela