The Time Of My Life.

Min vardag, mina tankar och mitt liv som mamma.

Ändrat!

Publicerad 2013-02-28 16:35:24 i Allmänt,

Idag har jag ändrat Evelinas dagis tider eftersom jag blivit arbetslös. Men jag anser att hon behöver vara på dagis sina 15 timmar i veckan för att leka av sig då hon älskar andra barn! Så jag hoppas att jag kommer få massor gjort här hemma då!
 

28 Februari -2013

Publicerad 2013-02-28 15:21:09 i Allmänt,

Ännu en dag som förändrade vårat liv, dock inte till det bästa den här gången. Jag blir så ledsen när det inte går som vi vill. Men men tänker försöka att inte deppa för för det, istället tar jag tag i lite olika saker, börjar med hemmet! Och har nyss tagit mig an skafferiet det är ett av dom skåp som vi har som inte är roligt att öppna så den här gången ska jag iallafall försöka att ha ordning där inne. Och så till veckan när Evelina kommer att vara på dagis ska jag försöka fortsätta med våra rum som jag helst ville ha klart igår. SENAST..

Och så välkommen..

Publicerad 2013-02-27 17:54:47 i Allmänt,

Och så välkomnar jag tröttheten från helvetet. Usch vad jag skulle behöva energi för att orka med allt. Synd om Evelina när jag är så trött, imorgon åker vi nog till min mormor och morfar en stund så hon får leka lite, ända stället man kan åka till fast man är sjuk. . Önskar att dessa sjuktider kan vara över så man orkar med något!

MUMS

Publicerad 2013-02-27 15:29:59 i Allmänt,

Dagen mat står på spisen och mumsar till sig! Ugnsstekt falukorv och kokt potatis! En av mina stora favoriträtter, jag älskar! Synd bara att L inte tycker om det, men det passade ju himla bra idag när det fanns rester kvar från igår, bättre än så kan det ju inte bli ;)

27 Februari -2013

Publicerad 2013-02-27 10:16:24 i Allmänt,

Idag laddar jag för möte på arbetsförmedlingen! Ser inte alls fram emot det då jag troligtvis redan lämnat alla uppgifter och så som troligtvis mötet handlar om.
Annars ska jag bara till jobbet och hämta mina saker på jobbet som blev kvar där förra veckan då jag var sjuk! Och så kanske ska passa på att åka till dagis också med de nya tiderna som gäller också! 

Och där deckade Evelina..

Publicerad 2013-02-26 17:09:39 i Allmänt,

Vet inte vad hon har fått för sig, men en halv timme vet då jag bestämt att inte räcker för att sova middag, men efter så kort tid så vaknade skruttan tidigare idag och nu deckade hon efter mycket gnäll, inte roligt med dessa dagar.. Så det är väl tur att varje dag inte är så då!
Vet inte riktigt vad som hände med mitt pigga jag, det försvann ganska snabbt efter jag skrev att jag var såå pigg, så hängt upp tvätten iallafall och sen skjuter vi på resten tills imorgon :)

Ändring..

Publicerad 2013-02-26 14:38:55 i Allmänt,

Åh, jag är ju inte helt säker på att det här med matsedel är min grej.. Följer aldrig dom där jäklarna! Idag skulle vi ha ätit ugnsstekt falukorv, men det struntade jag i och åkte in och handla så att det blev hemmapizza istället, på en Tisdag? Ja, ja, det är ju ändå sporlov! 
L har varit in och hämtat sin nya mobil idag, beställde och ska ha abonemang, eftersom vi fyller på våra kontant kort så pass mycket som vi gör så då tjänar vi på att ha det istället. En Samsung Galaxy s3 blev det för han, ska också fixa det men måste vänta ett tag till!

Piggare än på länge.

Publicerad 2013-02-26 09:59:46 i Allmänt,

Så pigg som jag är nu var riktigt längesedan jag var! Kommer faktiskt inte ihåg det, är inne på andra dagen utan cola, och är fortfarande helt bestämt över att sluta, går väl bra att dricka det ibland, om man ska ut och äta eller något speciellt, men det är ju inte varje dag!
Så just nu är det saft som gäller, även socker i det också, men inte alls lika stora mängder som i cola, så det är u bättre iallafall. Och godis har jag inte ätit på en halv vecka så det är ju bara att fortsätta med det!
Att något som är så gott kan var så onyttigt och alldeles för mycket socker.. Det är ju tråkigt! Men just idag är jag riktigt fast vid att sluta med det!

26 Februari -2013

Publicerad 2013-02-26 09:01:27 i Allmänt,

Det här är dagen som förhoppningsvis har tagit våra liv på en resa i rätt rikting! Men det är bara att återstå att se!
Evelina ligger så himla jobbigt på nätterna, idag blir det att tömma hennes säng och prova ha henne där, det brukar ju gå några timmar iallafall, och nu när jag är ledig så måste jag ju kunna ha lite mera tålamod till att sitta vid hennes säng så hon somnar där igen om hon vaknar! Har nyss ätit en riktig brakfrukost! Varm oboy, rostad macka och apelsin! Kan ju inte bli bättre än så :) Känns som om det här kommer att bli en riktigt bra dag!

25 Februari -2013

Publicerad 2013-02-25 15:38:02 i Allmänt,

Då var febern borta för tillfälligt iallafall och nu är hostan från helvetet här! Rullar på med hosmedicin åt lillan hon hoppas det blir bättre!
Har varit in och handlat fram till Fredagen nu och det är så skönt att ha det gjort! Maten för idag blev en hit för Evelina iallafall, så det blir samma mat till henne imorgon, Spagetti och Köttfärssås!

Sjukstuga!

Publicerad 2013-02-24 16:43:45 i Allmänt,

När jag var och hämtade Evelina hos mormor idag så har jag tyckt hon har varit så hängig, men tänkte väl att det bara var för att hon sov dåligt med middag! Men icke, till slut somnade lillan i famnen och efter ett tag tog jag tempen, 38,9 hade hon óch en väldas hosta! Så vi bestämde snabbt att hon får sova en stund eftersom hon har feber, fast klockan är alldeles för mycket för en middagslur, men vi är ju ändå ledig hela veckan så då gör det ingenting om hon är vaken lite längre ikväll!

ÄNTLIGEN :)

Publicerad 2013-02-24 13:19:06 i Allmänt,

Är Evelina hemma :):) Åh vad jag saknat denna lilla unge <3
Idag har vi fullt upp inför veckan! Räkningarna ska betalas in, och så ska veckomatsedel skrivas för nu är det de som gäller igen! Skönt, börja få lite ordning, dock blir det ingen riktigt ordning förrän jag kommer igång med stämplingen, men vi får ju göra det bästa av det! 

Underbart!

Publicerad 2013-02-24 11:23:15 i Allmänt,

Underbart väder ute! har varit ute och städat bilen, och det kunde ju inte bli bättre! Önskar att jag hade en liten här hemma nu som jag kunde vara ute med, men nu har jag nyss duschat och så ska det handlas och sen bär det ÄNTLIGEN av att hämta min lilla älskling :) Åh, vad ag längtar :) Hoppas att hon är vaken när jag kommer också :):)

24 Februari -2013

Publicerad 2013-02-24 09:25:15 i Allmänt,

Då var det Söndag igen och natten utan Evelina har gått över förväntan! Har väl vaknat och sådär, men jag vet ju att hon har det bra hos mormor och morfar! Så nu på morgonen har jag städat lite och skulle dammsuga hela huset, då blev väl dammsugspåsen full såklart! Måste köpa mera nästa gång jag är till Borlänge, då det bara var en i förpackningen.
Jag ska försöka fördriva tiden ett tag till så jag inte hämtar Evelina än, alldeles för tidigt än ju!
 

Matdags!

Publicerad 2013-02-23 10:28:41 i Allmänt,

Då var Evelinas middag för idag och imorgon snart klar! Tänkte att det är väl bra att hon äter riktigt innan hon ska till mormor så vi lyxar till det med en av hennes favoriträtter, korvstroganoff och ris med broccoli! Måste på jakt efter lite recept till lilla damen och hitta något mer som hon tycker om!

23 Februari -2013

Publicerad 2013-02-23 08:55:23 i Allmänt,

Då var dagen med ett stort D här! Evelina får sova middag här hemma iallafall innan det blir mormor och morfar för hela slanten!
Första barnlediga natten sedan vi kom hem från Falun! Och jag känner mig inte alls redo för det, men det ska nog gå bra! Evelina kommer att bli såå bortskämd :)
Och jag kommer gå här hemma och vara så nervös, och inte kunna slappna av alls, men jag tror att det är hälsosamt för både mig och Evelina!

När mörkeret faller och barnet sover..

Publicerad 2013-02-22 20:10:00 i Allmänt,

Så känns det som jag har alldeles för mycket att tänka på, alla bara snurrar runt, idag har jag kunnat tänka på katterna utan att tårarna sprutar, och det känns väl okej, även fast det fortfarande är fruktansvärt jobbigt. Det är ju värre nu när Evelina sover och det bara är skit på tv:n och jag är själv hemma.. Men förhoppningsvis tar jag mig igenom det här också, måste bara ge det tid!

Påsken 2013

Publicerad 2013-02-22 09:13:15 i Bakat&Mat,

Påsken 2013 ska bli året då vi väljer att skapa en tradition under påsken, alrdig firat den speciellt mycket, så iår väljer vi att ha ett påskbord här hemma med våra närmaste! Kan ju inte bli bättre, jag vet att det är ett tag kvar till påsken, men det ska ju planeras, komma fram till vad vi ska ha på bordet, och ja allt som kan tänka sig, nu ångrar jag att jag sålde det stora bordet, andra gången på kort tid det skull behövas, men när vi kommer på fötter igen så kan det bli möjligt att köpa ett annat!
Så här kommer lite bilder på vad jag kommit fram till hiitils.
Det är väl dom sakerna som är huvudsaker och så hade jag tänkt att hitta något mer roligt att ha på, så lämna gärna tips :)

ÄNTLIGEN!

Publicerad 2013-02-22 08:59:00 i Evelina,

Nu har jag äntligen tömt kameran, så nu har jag massor med mya bilder i datorn! Och eftersom jag inte lagt upp biler på ett tag får ni några här!
Evelina vill gärna ha pappas mössor/kepsar ska sitta på alla utom han!
Massor med bus är det som gäller för lilla fröken!
Smakade smet för första gången, det hör ju till när det bakas att barn ska äta smeten tycker jag!

En längtan.

Publicerad 2013-02-22 07:55:59 i Allmänt,

Jag har ju provat göra plankan här hemma i två dagar, och igår blev jag lite skrämd när jag gjorde den, fick så himla ont vid ärret efter snittet, men hålla, det är 17 månader sedan jag blev snittad och det går ju inte upp nu efter så lång tid, så det var nog ''bara'' träningsvärk som känns nog bara obehagligt just där ärret, så det är bara att vänja sig, för plankan ska göras ändå!

22 Februari -2013

Publicerad 2013-02-22 07:40:30 i Allmänt,

Att den här jäkla huvudvärken inte kan ge sig, nu är det ännu värre.. Känner att det är bra att jag är själv hemma för en hel dag själv med Evelina skulle vara tufft.
Igår kväll bröt jag ihop när Evelina hade somnat, tror jag behövde vara så ledsen för en stund, sörja katterna. Fick frågan om vi ville elda upp dom på ett ställe igår, men jag bestämde att dom ska begravas riktigt så nu är dom i frysen och så får vi ta tag i det till våren när det går att gräva.

Då var det gjort

Publicerad 2013-02-21 15:28:32 i Allmänt,

Ännu mer tjat om katterna!
Min svägerska var här och hjälpte mig att flytta missarna, så nu ligger dom nerbäddade så som dom ska göra tills dom ska begravas!
Har bestämt mig att lägga dom i frysen tills vidare, en tom såklart! Med tanke att katterna var mitt allt en gång i tiden så är det klart att dom ska finnas här hemma hos oss! Ska kolla in på vädret och kika så att det håller sig lite kallare någon dag så jag får komma fram till någon lösning!

En liten smygtitt

Publicerad 2013-02-21 09:25:16 i Vårat hem <3,

Har ju redan köpt tapeter till våra sovrum.
Den här ska vi ha som fonvägg i vårat sovrum, och jag bara ÄLSKAR den :)
Och Evelina ska ha den här som fonvägg, den är mycket finare i verkligheten än på bild, hittade dock en ny super fin, men den här är köpt så den här ska det vara! Så hon kommer få en lila fondvägg och så kommer inredningen gå i vitt och delvis lila. Kommer att bli såå bra här inne också, fattar inte varför jag inte har börjat! Men jag längtar tills det är klart :)

Renovering.

Publicerad 2013-02-21 09:17:08 i Vårat hem <3,

Det är så jobbigt när man precis har flyttat och vill renovera, för helst vill man ju göra allt på en gång! Inte vänta, men ekonomiskt så måste vi vänta. Sovrummen är ju på G, det är ju bara jag som ska ta mig tid till det, så förhoppningsvis så börjar jag på riktigt nästa vecka! Så att jag kan slå upp tapeterna någon gång så det blir klart! Ska köpa, spackel, färg till Evelinas rum och vårat rum, och så tapetklister. Då finns allt. Men vill ju göra färdigt i köket, renovera vardagsrummet, ja kan räkna upp hur mycket som helst, men vardagsrummet har jag bestämt mig att vi ska spara undan pengar och byta golv och allt på en gång, och vänta med att köpa nya möbler tills dess. Så det var hejdå utlandsresa och hej nytt vardagsrum! Måste ju lära mig att det inte går att göra allt på en gång, och eftersom jag inte vill ta nå mer lån på huset just nu så är det bara att spara spara spara! Kommer att bli såå bra när det är klart! Längtar som bara den :)

21 Februari -2013

Publicerad 2013-02-21 08:27:44 i Allmänt,

Igår skrev jag ju som sagt om mina älskade katter, vilket jag antagligen kommer att göra idag, och det var ett väldigt tufft beslut att ta, och igår mot eftermiddagen kändes det lite bättre, är ju trots allt en gemensamt beslut som vi tog och det bästa för alla. Men idag är det så jobbigt, trodde inte att det skulle vara såhär jobbigt, just nu känns det som om det inte var rätt beslut och hur jobbigt är inte det då? Avlivat två katter och ångrar sig? Dessa katter var mitt allt innan vi fick barn, och en av dom har krånglat de senaste 3-4 åren med att kissa överallt, och den andra bara gick och pep hela tiden 24 timmar om dygnet, och så de senaste året har hon också kissat inne, och vi hade inte tid att ge dom den kärlek dom behöver.. Veterinären tyckte att vi gjorde helt rätt beslut av att låta dom somna in istället för att hitta ett annat hem åt dom, det hade bara varit jobbigt för dom, och antagligen blivit värre. 
Men just nu är det så tomt här hemma och jag saknar dom enormt, trodde aldrig att det skulle vara såhär jobbigt..

Mina älskade missar <3

Publicerad 2013-02-20 18:06:07 i Allmänt,

Har nyss kommit hem från att avlivat våra missar, Pyret och Molly! Två helt underbara katter som har och alltid kommer ha en stor plats i mitt hjärta, det var ett väldigt tufft beslut, och det var ännu jobbigare att fullfölja.. Men nu är det gjort och nu försöker jag komma på bästa sätt att göra mig av med kropparna.. 
Jag visste att det skulle bli jobbigt men hade ingen aning om att det skulle bli såhär jobbigt, tårarna har sprutat från och med vi kom dit till nu ungefär.. Riktigt jobbit. .Men för deras bästa, det måste ju ändå varit något fel när man kissar och skiter överallt.. 

Mycket jobbigare helt plötsligt.

Publicerad 2013-02-20 13:20:11 i Allmänt,

Den här dagen tog en tvär vändning.
Tyckte att det luktade konstigt här inne i vardagsrummet, så jag kikade in i Evelinas pippitält, och där var golvet täckt med kattpiss! Tur för katterna att dom var ute. Plockade ner pinnarna och slängde det i tvättmaskinen och hoppas att lukten försvinner, får torka det och lukta sen! Och då besämde jag mig för att det inte funkar med katterna, ringde och fixade så att vi ska ta bort dom, har funderat på att hitta ett annat hem åt dom men det är ingen som vill ha någon katt som pissar inne, och dom har fått så många chanser och det blir inge bättre, dom pissar inne på Evelinas rum fast det är tomt, och jag bara skäller på dom hela tiden och det funkar inte, vill inte ha kattpiss i hela huset hela tiden! Så klockan 17.00 idag så somnar dom in, fruktansvärt jobbigt, men eftersom det inte blir bättre så måste det göras något åt det också. 

20 Februari -2013

Publicerad 2013-02-20 08:51:07 i Allmänt,

Idag är jag hemma helt ensam, världens huvudvärk och inte alls nå bra, så för att orka med att vara en mamma också så beslutade jag mig att stanna hemma, ont i hela kroppen så jag ser ingen anledning till att gå och må dåligt hela dagen, så en välbehövlig sovmorgon blev det då Evelina fick åka till dagis som är i ett stort behov att leka av sig, så då har hon det bättre på dagis än att vara hemma med en dålig mamma

19 Februari -2013

Publicerad 2013-02-19 16:30:40 i Allmänt,

3 veckor går undan! Den här veckan är troligtvis sista jobbveckan! Ingenting som jag längtar efter precis, men just nu finns det ingenting att göra åt det. Hur som helst så har jag och Evelina sportlov nästa vecka och då blir det massa bus och mys hela veckan, ska bli så skönt att bara vara hemma och pyssla, busa med Evelina, mysa, ja allt som ska göras när man bara är hemma, hoppas att jag håller mig frisk också, just nu känns det inte så lovande, får sova ikapp Lördag-Söndag när vi ska vara barnledig för första gången!
 

17 Februari -2013

Publicerad 2013-02-17 10:44:35 i Allmänt,

Idag är det 8 år sedan vi krockade, usch! Får rysningar bara jag tänker på det. Dagen som förändrade vårat liv totalt, dagen som gjorde livet lite sämre. Alla men vi har efteråt. Jag har ett stort ärr på 26 stygn i pannan, L har problem med beckenet eftersom det gick av vid krocken, så han går och har ont från och till varje dag. H som körde bilen har fått lägga ner en del av sitt intresse för att han slog i sina knän så han har problem med det. Och egentligen är det väl ingenting, och jag har tidigare inte ens tänkt på hur mycket den här dagen förändrade våra liv för nio år sedan. Skulle vi vara som vi är idag om vi inte krockat? Hur skulle vi vara? Skulle jag och L ens vara tillsammans?

16 Februari -2013

Publicerad 2013-02-16 09:21:18 i Allmänt,

Blev iallafall lite sovmorgon idag, lillan vaknade klockan sju, vilket är helt okej när man har gått upp halv fem varje morgon! Imorgon hoppas jag att hon kommer sova lite längre iallafall då vi har fullt hus ikväll och Matilda och Johan sover här inatt!
Ska invänta klockan ett tag till och sen ska det in och handlas till kvällens middagsbjudning, just nu håller jag på att luskar efter en god sås till maten!
Blir grillat och potatisgratäng med en god sallad till och förhoppningsvis en god sås också!

Slutet av en area.

Publicerad 2013-02-15 15:45:06 i Allmänt,

Då var sista dagen gjord på ''mitt'' skift! Och dom som jag jobbat med tidigare har ju fått byta till detta skift, och just nu ser det inte så lovande ut framöver med jobb, lågkonjuktur och allt. 
Så idag var det sista dagen och det var väl lite sorgligt, men hoppas att det inte behöver vara det, att det kommer att vända. Men samtidigt hoppas jag på nya utmaningar också, se vad som väntar i livet :)

15 Februari -2013

Publicerad 2013-02-15 11:27:16 i Allmänt,

ÄNTLIGEN Fredag! Så skönt! I helgen ska det bara njutas av familjen och förhoppningsvis ska vi friskna på oss också!
När L slutar jobbet idag så ska jag åka in till arbetsförmedningen och fixa papper, och sen är det bara att vänta på a-kassan! Och har jag himla otur kan det ta tid. Känner mig så fruktansvärt fattig! Jag drömmer om pengar till och med! Ska bli så skönt att få lön, a-kassa och komma igång med ekonomin för 2013!

14 Februari -2013

Publicerad 2013-02-14 12:53:28 i Allmänt,

Då var det en dag i kärlekens tecken! Jag och L har aldrig firat alla <3-dag speciellt mycket, och lika så iår också! Jag tror att det är lika viktigt varje dag om året att man visar att man uppskattar varann. Och eftersom vi är sjuka här hemma kan vi inte heller göra något speciellt idag, vi väntar tills nästa helg när vi ska vara barnlediga för första gången, Evelina ska sova hos mormor så då passar vi på att kanske gå ut och äta och bara mysa här hemma! 
Har bokat in mamma och H en månad före om att dom ska få låna Evelina över natten, vi känner att det börjar bli dags att prova iallafalll, innan det blir ett måste!
 

13 Februari -2013

Publicerad 2013-02-13 11:40:57 i Allmänt,

Känns som om det skulle kunna vara Måndag idag eftersom vi var hemma igår! Evelina är pigg, men nu är det tydligen min och L's tur att bli sjuk, världens huvudvärk och ont i halsen! Jag som för det mesta slipper allt vad det heter med förkylning!
Blev sjukt sugen på soppa, och det skulle vara suuper gott nu när jag har ont i halsen, men tyvärr får det vänta tills helgen eftersom jag redan handlat för idag och imorgon och inte vill in på affären igen!
Jag kommer få ångra mig senare när Evelina vaknar att jag inte har sovt med henne, fattar inte varför det ska vara så svårt att kunna sova middag, hur trött jag än är har jag så mycket annat på så jag hoppar över det, fast jag vet att jag skulle vara bättre som mamma om jag sov.

Ont i hjärtat

Publicerad 2013-02-12 16:56:22 i Allmänt,

Av många olika anledningar just nu, men det som är jobbigast är nog att folk gör skillnad på folk. Kan ju ta ett exempel. Om man ha ''halv'' syskon så gör man skillnad på syskonen på ena sidan. Det är nog bland det värsta jag vet. Mina syskon är mina syskon och så spelar det ingen roll om man har samma föräldrar eller inte! 

Beslutsångest.

Publicerad 2013-02-12 14:38:25 i Allmänt,

Jag har sån beslutsångest vad jag vill göra för nöjen det här året. Finns så mycket, så jag vet inte hur jag ska hinna eller ha råd med det!
Känner att jag skulle behöva åka till IKEA och köpa massa saker till hemmet.
Innan vi fick Evelina hade jag som tradition att åka till Ullared 1 gång om året, vilket är toppen och ännu bättre nu när jag har barn och ta en tur till hösten när alla vinterkläder ska köpa julklapparna och sånt!
Och så har vi pratat om att åka till KRETA också!
Så jag får börja spara och så får vi se vad det blir så småningom!

Mitt/Vårat år

Publicerad 2013-02-12 14:05:46 i Allmänt,

Åh, vad jag hoppas att 2013 är vårat år! Just nu känns det väldigt mörkt, men än har det inte ens gått två månader, så jag hoppas att det vänder.
Just nu har jag bara fått en 50% tjänst på mitt jobb, vilket inte räcker någonstans ekonomiskt! Så då har jag ju valt att stämpla upp till 100%, så då måste jag ju söka jobb också för att fylla kraven.
Vilket inte gör mig någonting just nu, för varannan vecka så vantrivs jag så fruktansvärt på jobbet, är bara jobbigt att vara där, och jag antar att det är en stor det till att jag känner mig deprimerad just nu, så idag har jag iallafall fixat referenser och nu ska det sökas jobb! Vissa jobb har ju krav med referenser och man måste ju ändå fråga från gång till gång och inte bara ta förgivet!

Där vi handlar mest.

Publicerad 2013-02-12 09:07:36 i Allmänt,

Beroende på vart man är och ska shoppa så är det olika kläder fast det är samma affär, men en stor favorit hos oss är Lindex, där hittar jag alltid något till lillan :)
'

Två super fina klänningar/tunikor, en lite finare och en mer till vardags! Skulle passa Evelina suuper fint! 
Och så den här fiina vårjackan!
Den här skulle sitta perfekt på Evelina, våran lilla tuffing som skulle bli ännu tuffare :) Men den kommer nog tyvärr inte att inhandlas till oss.
 

12 Februari -2013

Publicerad 2013-02-12 08:54:34 i Allmänt,

Idag är jag hemma och VABBAR med Evelina, eftersom hon ska vara spy och feberfri en dag innan hon får vara på dagis, men det är då inge fel på henne inte! Full fart, hon vaknade redan när pappa åkte till jobbet 6.10 imorse, så det blev ingen sovmorgon här inte!
Ska snart åka in och handla då våtservetterna har tagit slut så vi passar på att handla så vi klarar oss fram till Fredag, bilen ville dock inte starta så vi satt i motorvärmaren som också laddar batteriet så vi har lite mer morgon mys, synd bara att jag är på allmänt dåligt humör.

Fattiglapp.

Publicerad 2013-02-12 06:50:10 i Allmänt,

Jag är så fruktansvärt trött på att inte ha några pengar! Jag tror jag aldrig har varit så fattig som jag varit nu från jul, eller jag känner mig mest nog bara fattig, jag menar det finns ju folk som är mer fattig än vad jag/vi är, annars tycker jag vi har det bra med pengar, det går runt och vi kan leva lite också, så jag vet inte vad det blivit nu, men nästa gång pengarna rullar in så måste jag verkligen fösöka göra något bättre, ändå blir det antagligen svårare eftersom jag antagligen inte kommit igång med stämplingen än då och får en lön som är dubbelt så liten. Men iallafall när stämplings pengarna kommer in då ska det börajs spara! Om jag ska kunna göra allt jag vill nu till sommarn/hösten så måste jag börja spara, annars kan jag glömma allt som heter shopping, vi ska öven köpa ved och nästa vinter kommer att se bättre ut eftersom nu har ju veden tagit slut för oss och måste köpa dyrare ved, så där försvinner en hel del pengar också.
Blir så arg för att allt ska kosta så mycket pengar!!

Sovrum

Publicerad 2013-02-11 17:18:30 i Vårat hem <3,

Nu har jag ÄNTLIGEN börjat på i vårat sovrum, när vi flyttade hit valde vi ju att ställa sängen i hallen uppe då vi ska tapetsera och måla inne i sovrummet, köpte en jätte fin tapet som vi ska ha som fondvägg och sen har det inte hänt något mer! Så idag tog ag tillfälle i akt och började riva ner de gamla tapeterna, är inte mycket kvar nu, så nu är det spacklas kvar innan rummet är redo, ska även riva ner i Evelinas rum så jag fixar båda rummen på en gång.
Även om Evelina inte använder sitt rum just nu är det klart att hon ska ha ett rum och kunna ha en del av sina saker i! Kommer att bli såå bra :) Jag kom till och med ihåg att ta före kort :)
 

11 Februari -2013

Publicerad 2013-02-11 12:06:14 i Allmänt,

Jaha, då var sjukan här! Evelina hade lite feber igår kväll och imorse spydde hon! Jag hade sån tur att jag hann åka till jobbet så jag jobbade mina timmar, och sen skyndade jag mig hem så L fick åka till jobbet, Evelina är mycket piggare och efter middagsluren sen så tänkte jag ta tempen och se om hon har någon, men vi blir väl hemma imorgon iallafall efter som hon ska ha en feber och spy fri dag!

10 Februari -2013

Publicerad 2013-02-10 17:13:20 i Allmänt,

Och då var Söndagen och likaså ångesten! Men till skillnad från veckan som har varit så ser jag fram emot den här veckan, jag ska nämligen jobba med mitt ''gamla'' skift som jag jobbade med innan jag gick hem och var mammaledig! Som jag har saknat dom! Och dom två som jag kände att det var bra att jobba samma skift som på det ''nya'' dom har bytt till det ''gamla'' så jag ser verkligen fram emot den här veckan! Får hoppas att förkylningen håller sig borta ännu en vecka. 
Inatt har Evelina varit väldigt tät i näsan, så vi får hoppas att det inte blir värre.

Påväg neråt.

Publicerad 2013-02-09 16:51:23 i Allmänt,

Känner att jag troligtvis är påväg ner i en depp tid. Humöret är inte det bästa, känner mig trött och hängig, ENSAM om inte annat. Har nog alridg känt mig så ensam som nu, och helt ärligt så finns det ingen (förutom Evelina) som kan göra det bättre. Känner att jag behöver göra något med mitt liv, förutom att vara mamma, all den här ovissheten på jobbet gör det inte så jäkla mycket bättre den heller, en månad åt gången? Vad är det för skit? Det är ju bara ett påhitt som får människor att må dåligt. 
Har iallafall nyss ätit mat, blev kött och sallad med riven ost, mumma de! Ensam jag och Evelina, hon fick lite strips istället för det är då hennes favoritmat iallafall.

Kladdkaka.

Publicerad 2013-02-09 11:02:46 i Allmänt,

Nu står den efterlängtade kladdkakan i ugnen, Evelina fick smaka smet för första gången vilket hon tyckte som de felsta barnen att det var kanon!
Sitter med datorn i köket och väntar på att den ska bli klar nu, har ingen sån där timer att ställa nämligen.
 

9 Februari -2013

Publicerad 2013-02-09 10:09:47 i Allmänt,

Då var det åter igen en ny dag, och jag har idag sovit 3 timmar längre än vad jag gjort på hela veckan, så idag är jag inte lika trött som jag varit hela veckan, gått runt som en jäkla zombie..
Men idag är det fullt fart, Evelina såg lite förvånad ut imorse när jag var hemma, och det blev massa morgonmys! Har iallafall hunnit starta en tvättmaskin, ska tvättas massor idag! Och så ska jag nog slänga ihop den där kladdkakan som jag pratat om i över en vecka! Nu har jag ju fått mina nya bakformar, och så är dom diskade så nu måste jag ju bara prova dom :)

Forever alone.

Publicerad 2013-02-08 18:59:23 i Allmänt,

Ja, precis så menar jag, fast ändå inte. Jag har ju min familj, men utöver min familj har jag ingen. Vissa dagar känner jag mig så ensam, när man har något roligt att berätta så finns det ingen att ringa till, jaha och vem ska jag ringa och berätta det här för? Är det bara jag som är såhär ensam, och hur kan det ha blivit så? Vart har alla mina vänner tagit vägen? 

8 Februari -2013

Publicerad 2013-02-08 13:54:51 i Allmänt,

Har nyss pratat med mäklaren angående vårat ''gamla'' hus som vi i dagsläge hyr ut, men fortfarande har ute til salu. Och det är ju så att vi vill ju sälja det, men eftersom vi inte har ägt det så länge så har vi inte betalat av lånet heller, vilket gör att det inte är så lätt att gå ner i pris heller.
Eftersom vi inte får det sålt så skulle det ju vara bra om man kunde gå ner i pris så man blir av med skiten.. Och dom som bor där. Så vi pratade med banken och kollade hur mycket vi kan gå ner, så nu efter mycket prat sänkte vi priset lite. Är ju så jäkla svårt att veta hur man ska göra för att bli av med det, och samtidigt så måste vi ju bli av med det, kan ju inte stå med hur mycket som helst. Även om inte vi betalar så påverkas vi av hur hon sköter sig, så det blir ju trots allt en börda för oss.
Borde ju inte vara så svårt att sälja tycker jag?

7 Februari -2013

Publicerad 2013-02-07 17:53:13 i Allmänt,

Idag har det då varit fullt upp hela dagen.. Upp halv fem imorse göra klart allt och så åka mot jobb till klockan tio, då i racer fart hämtade jag Evelina, in och handla hem och byta om och så vidare mot Borlänge/Falun. Idag var det besök hos sjukgymnasten eftersom hon är för tidigt född så ska ju allt följas upp, vilket är super bra enligt mig, tycker även att alla bebisar borde få sån här koll! Plingade på hos NEO och fick träffa två av våra favorit sköterskor och så fick vi träffa sjukgymnasten då, vilket gick jätte bra! Hon var jätte nöjd med Evelina! Så skönt att allt gått bra med våran lilla sessa! 
Fick även bli lite måste shopping idag, då Evelina äger alldeles för lite strumpor och inga skor, hon har ett par fodrade stövlar, men något mer måste hon ju ha, så det blev ett par snygga skor som jag fyndade på HM för 179:- och så strumpor för det äger hon bara 3 par! 
Har ingen ny bild på datorn, så jag bjuder på den här istället :)

6 Februari -2013

Publicerad 2013-02-06 12:07:49 i Allmänt,

Och den här tröttheten bara fortsätter.. Usch vad jag inte är van att gå upp så tidigt!
Det var meningen att jag skulle sova middag med Evelina idag var det tänkt, men hade massa saker som skulle fixas till arbetförmedlingen så det fick väl fixas istället och nu är det iallafall klart, vem visste att det var ett heltidsarbete att vara deltidsarbetslös.. Måste till arbetsförmedningen någon dag nästa vecka med alla anställningsbesvis så att dom kan fortsätta med min profil så att jag blir en trovärdig arbetssökande..

Pulka åkning!

Publicerad 2013-02-05 17:21:59 i Allmänt,

Det är då något som Evelina ÄLSKAR! Så jag tackar då att vi fått mer snö så vi kan åka pulka! Och jag menar, är det vinter så är det väl lika bra att det är massa snö också! Tycker jag och Evelina iallafall.

Går och går!Eve

Publicerad 2013-02-05 14:05:20 i Evelina,

Det är så kul att följa utvecklingen på Evelina! Det bästa med att ha barn är att följa deras utveckling, deras liv, och se vad för liten männsika som utvecklas. Det är det bästa jag valt att göra, att någon så liten kunde bli så stor del av vårat liv.
I December började hon att gå lite då och då, och sen blev det mer, men bara när hon kände för det, om nu går hon HELA tiden! Det är helt fantastikt att hon kommit på att hon kan gå, och hon går och går, alltid!

5 Februari -2013

Publicerad 2013-02-05 12:09:57 i Allmänt,

Åh, vad jobbigt det är med morgonvecka! Är såå trött, hade bestämt mig att sova middag med Evelina men den där snön som har kommit ner det senaste dygnet var tyvungen att skottas bort! Så Evelina har sovit så fint i vagnen, så nu har jag gjort eld, startat en tvättmaskin och så går ett avsnitt av Hart of Dixie också, kan ju inte bli bättre :)

4 Februari -2013

Publicerad 2013-02-04 15:26:49 i Allmänt,

Då var första morgon dagen gjord! Känns skönt att sluta klockan 10 även om inte det märktes idag då jag var på arbetsförmedningen efteråt i en och en halv timme, men nu är det gjort och det kändes som ett bra val att ha Evelina på dagis längre då det inte hade blivit mycket gjort annars!
Sen var vi och handla, så nu klarar vi oss i några dagar, idag ska vi till och med prova en ny maträtt! Ska ta kort och lägga upp recept senare, hittade receptet på matplatsen där mina test recept oftast kommer ifrån :)
 

Samma visa..

Publicerad 2013-02-03 21:47:14 i Allmänt,

Jaha, och jag som hade hoppats på att somna tidigt, men så verkar det inte bli! Precis när vi stängt av tvn och släckt lampan, så får jag såklart ont i magen.. Bara att trippa ner för trappen då... :(
Jag vet inte om jag har ångest för att det är morgonveckor här framöver, eller vad det är, jag hoppas att det inte är därför iallafall för då kommer jag väl ha såhär ont varje Söndag förstår jag.. 
Evelina somnade iallafall tidigt och jag hoppas att L tycker det funkar bra imorgon bitti också!

jotex.se

Publicerad 2013-02-03 11:43:49 i Allmänt,

När vi köpte våran dubbelsäng nu i början av vintern, så köpte jag först ett vanligt dubbellakan, och sen ett dra på lakan eftersom de flesta jag känner säger att dom är sååå bra! Så efter första tvätten passar det inte sängen längre, det har alltså krympt i tvätten.. :S
Hur konstigt som helst, så nu efter andra tvätten så passar det ännu mindre, så jag har fått klippa sönder det för att det ska kunna ligga på någorlunda.. Så nu blir det att beställa ännu ett till ''vanligt'' lakan! 

3 Februari -2013

Publicerad 2013-02-03 10:39:47 i Allmänt,

Då var det Söndag igen, veckorna går ju så otroligt fort, och nu börjar jobbet på riktigt känns det som, nu är det bara morgon som gäller, börjar en och en halv timme tidigare varje dag nu än vad jag gjort på morgon veckorna hiitils, L lämnar Evelina på dagis och jag hämtar, så då är det inte så mycket tidigare jag går upp än tidigare iallafall. 
 

2 Februari -2013

Publicerad 2013-02-02 12:00:43 i Allmänt,

Idag fyller världens bästa mamma/mormor år! Varit och köpt en present till henne idag, sent ute som vanligt! Men super nöjd med det hon ska få! Ska försöka ta kort på presenten sen när den är klar! Ska dit senare i eftermiddag  och fira henne!
 

Fredagsmyyys!

Publicerad 2013-02-01 18:03:55 i Allmänt,

Ikväll blir det Fredagsmys på egen hand! När barnet sover så blir det ostkrokar och hart of dixie, eftersom jag nu inte kan hålla mig tills kanal5 börjar visa det igen!

1 Februari -2013

Publicerad 2013-02-01 17:22:18 i Allmänt,

Då var sista arbetsdagen på 75% gjord för denna gång, och fick jag själv bestämma så skulle jag fortsätta med dom här tiderna, men tyvärr är inte det min sak helt enkelt. Så 50% är väl inte helt tokigt det heller, och att jag får stämpla upp resten är ju bara bättre, och jag vet att jag har krav på mig att söka andra jobb också, men det gör mig ingenting heller. Så gjorde upp en deal med arbetsförmedningen idag då jag inte hann få hjälp innan jobbet, så vi bestämde att jag ska tillbaka på Måndag efter jobbet, och så fick Evelina vara kvar på dagis tills jag är klar där! kan ju inte bli bättre :) Men nu har vi tagit helg! Inte en tanke på jobb eller stämpling på hela helgen :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela