The Time Of My Life.

Min vardag, mina tankar och mitt liv som mamma.

31 Mars -2013

Publicerad 2013-03-31 10:03:04 i Allmänt,

Gårdagen blev en lyckad dag! Jag och Evelina var in och fikade med världens bästa Peppe, var behövligt kan jag säga! Träffa en tjejkompis och prata av sig lite, då jag inte har så många uppskattas det mer när det väl händer! Grilla gjorde vi på eftermiddagen och så stekte jag på en hamburgare åt Evelina och hon åt som jag vet inte vad, en hel hamburgare, lite gratäng, strips och så gurka, hon bara stoppade in mer mat hela tiden! Det var kul att se!
Så blev det en liten biltur efter maten så att Evelina skulle sova en liten stund så vi kunde hålla henne vaken ännu längre på kvällen så vi skulle slippa gå upp hur tidigt som helst! 
Idag blir det middag hemma och Mamma och Husse så nu har jag ÄNTLIGEN fått undan all disk efter Fredagens middag hemma hos oss.
 

Publicerad 2013-03-30 10:40:38 i

Nu hoppas jag att det ÄNTLIGEN är våran tur ♥

30 Mars -2013

Publicerad 2013-03-30 09:52:26 i

Så nöjd över gårdagen, blev en super trevlig etftermiddag här hemma med god mat trevligt sällskap och det bästa av allt en glad unge :) Tyvärr blev det väldigt stressigt med maten så fick bara med dukningen och äggen på bild.


29 Mars -2013

Publicerad 2013-03-29 09:28:46 i

Idag blev det en tidig morgon så det känns som klockan är betudligt mer än strax efter nio! Men å andra sidan har jah fullt upp idag så det gör ingenting att E vaknade tidigt. Köket är städat, äggen är kokade och nu väntar jag på att mamma med familj ska vakna så att vi kan hämta mer bord och stolar och så räkorna ska tina upp så att äggen kan göras klar och så ska "bara" resten göras :)


Glad påsk :)

Så otroligt tacksam.

Publicerad 2013-03-28 15:59:49 i Allmänt,

Idag är en dag när jag känner mig otroligt tacksam för det jag har! Att jag har L att dela mitt liv med och att vi har den turen att få ha Evelina i vårat liv och få följa hennes liv och utveckling, det finns nog ingen finare gåva än ett barn <3
Den resa vi har gått igenom som familj sedan Evelina låg i magen är det nog inte många (iallafall i min närhet) som förstår hur det är, och genom den resan så stärks ett förhållande eller så faller det isär, och jag tror att jag och L inte har stått såhär nära varann någonsin <3
Jag kan inte ens förklara hur tacksam jag är <3 NI är mitt allt <3<3
En bild på mina två hjärtan från i somras <3

Rosenbröd

Publicerad 2013-03-28 11:27:08 i Bakat&Mat,

Just nu håller jag på med brödbaket här hemma! Rosenbröd fast utan frön kör vi med!
 
ca 20 st
 
50 g smör
2 1/2 dl mjölk
50 g jäst
½ tsk salt
½ dl strösocker
ca 7 dl vetemjöl
 
Såhär gör du:
Smält smöret och slå samman mjölken. Värm till fingervärme. Smula jästen i en bunke och blanda ut med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, alt och socker. Blanda i det mesta av mjölet och arbeta degen smidigt och blank. Låt stå och jästa övertäckt i ca 10 minuter. Ta upp degen på bakbordet och dela degen i 20 likadana bitar. Klipp ett kryss i varje bulle och låt dom stå och jäsa på plåten i 20 minuter. Pensla med uppvispat ägg och eventuellt vallmofrön. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

28 Mars -2013

Publicerad 2013-03-28 10:47:35 i Bakat&Mat,

Full fart här hemma fast barnet inte är hemma! Nu ska det mesta förberedas inför morgondagen när påsken firas här hemma hos hos med närmaste familjen! Efterrätten står i frysen och det fick bli en NutellaSemifreddo (receptet kommer från matplatsen) och nu jäser degen till brödet! Står på stort och gör tre satser idag och hoppas att det blir bättre den här gången och räcker längre! Skinkan ska göras iordning och så ska det städas också! Fullt upp men jag gillar det :)
 
Kan lägga upp receptet på NutellaSemifreddon.
 
2 marängbottnar
4  ägg
2 msk socker
5 dl grädde
1 burk nutella (400 g)
 

Lägg en marängbotten i formen och krossa den andra. Vänd varsamt ihop äggvisp, grädde, vitorna, den krossade marängen. Ringla ner Nutellan (värm den lite i micron så den blir lite rinnig) så att det blir ränder i smeten. Fyll upp smeten i formen över den hela marängbottnen.

Frys tårtan i minst 4 timmar innan servering, gärna över natten. Servera med färska jordgubbar tilll

Påskbord!

Publicerad 2013-03-27 17:14:02 i Allmänt,

Då är det ÄNTLIGEN bestämt att vi ska ha fler folk här på påskbord! Blir inte på Påskafton utan vi kör på Långfredag istället! Vet iallafall några som ska komma så får vi se om alla kommer, har sagt att jag vill ha svar senast imorgon om hur det blir så man vet någonting iallafall! Så nu håller jag på att skriva upp allt som ska vara med och dubbelkollar så att jag har köpt allt idag! Så imorgon blir det fullt upp när Evelina är på dagis, då kan jag inte skjuta upp det imorgon MÅSTE det grovstädas iallafall och bakas bröd och så ska efterrätten göras så att det  får stå i frysen och bli klar över natten :)
Min fina lilla prinsessa <3

En längtan så stor.

Publicerad 2013-03-27 12:48:42 i Allmänt,

Jag har en längtan så stor att jag håller på att längta ihäl mig! Jag hoppas och väntar som bara den att vi ska få som vi vill någon gång, om vi ens får det? 
 
Just nu sitter jag och väntar på att klockan ska bli närmare två så att jag får åka och hämta min lilla påskärring <3 Efter jag hämtat henne ska vi åka till morfars jobb och ta en kopia åt mig på papper som ska skickas, och sen ska det handlas! Det ska handlas MASSOR idag och jag längtar som en tok ;)

27 Mars -2013

Publicerad 2013-03-27 11:08:52 i Allmänt,

Idag är Evelina Påskkärring för första gången, så nu börjas det! Behöver väl köpa hem maskerad saker som smink och sånt så att det går att göra något, var till mamma igår och lånade massa saker där!
 
Just nu håller jag på att planerar maten vid påsk, får se vad det blir för något, påskbord en dag iallafall är planen och såklart så ska vi ju lyxa till det dom andra dagarna också!
Imorgon ska jag fixa helgskinkan och städa här hemma medans Evelina är på dagis, idag är det all tvätt som ska vikas och läggas in och tvätt dag! Och så har jag plockat ihop på övervåningen! 
Imorgon är det bara resten kvar ;)
Funderar på om jag ska handla senare idag så jag slipper när alla andra ska handla!
 

God Natt!

Publicerad 2013-03-26 21:17:11 i

Evelina sover sedan någon timme så jag jar slappnat av för första gången på hela dagen!
Har nyss kikat runt på disney klubben för att se om det skulle vara något för Evelina! Hon älskar ju redan böcker och tanken är att när hon blir lite större så ska vi läsa saga på kvällarna så då passar väl Disney klubben perfekt?

26 Mars -2013

Publicerad 2013-03-26 11:00:03 i Allmänt,

Idag känns det lite bättre, är dock helt färdig efter natten, men Evelina är på dagis och jag får lite egentid! Har nyss varit ute och satt upp lite fjädrar nu eftersom det är Påskveckan, och så plockade jag lite ris och satt upp lite inne också! Så mysigt! 
Lunchen är intagen, omelett med kantarellstuvning och prinskorv! Det är ju såå gott :) Och så har jag gjort maten till senare idag så den är det bara att värma, då blir det stuvade makaroner och köttbullar!
 

Vet inte vad..

Publicerad 2013-03-25 19:25:10 i Allmänt,

Det är alltid någon vecka under månaden som jag känner mig väldigt deppig, och nu välkomnar jag den perioden igen. Inte dirket med glädje men vet inte riktigt vad jag ska göra å det heller.
Varit världens sämsta mamma idag när jag är deppig så blir jag bara allmänt sur och inte alls nå rolig att ha att göra med.
Så fick jag reda på att två av dom som jag bjudit hit på påskbord på påskafton som sa igår att vi kunde räkna med dom, ställt in för att dom skulle ha något hemma istället.. JAHA? När en av dom ska från dag ett när jag råkade nämna påskbord, att dom skulle komma. Och hon sa det inte ens till mig själv att dom hade gjort andra planer!!
Allt känns idag förävligt, allt som är fel är ännu mer fel och så vidare. Skulle vilja ha ett jobb, men för att kunna få ett jobb inom den här jävla kommunen så måste man ha ''rätt'' kontakter annars måste man ha världens utbildning, om ens det hälper. Förstår mig inte på vissa. Känns iallafall bra just nu att Evelina ska på dagis imorgon så att jag får bara vara jag hemma, och samtidigt känner jag att jag skulle vilja umgås med någon, utan barn, någon som också skulle vilja träffa mig och inte bara Evelina för det är ju det som folk oftast vill, det är Evelina dom vill träffa och inte mig. Men jag antar att jag får vara hemma för mig själv eftersom jag inte heller har några vänner.
 
O, ja! Jag vet blev ett väldigt tycka synd om mig inlägg nu, och så kanske Ni tänker att det är väl bara att göra någonting åt det? Men, NEJ, det är inte det i ett litet samhälle och NEJ jag kommer inte heller at flytta då min sambo inte vill flytta.
 

Mat!!

Publicerad 2013-03-25 16:24:35 i Allmänt,

Då har vi ÄNTLIGEN fått lite mat i magen! Riktig småbarnfamilj mat! fiskpinnar, mos och remolandsås! Mumma! Så nu har jag iallafall ätit Evelina har tyvärr kommit in i en period när det inte ska ätas nå mat, så just nu är jag tacksam för det lilla hon får i sig!

25 Mars -2013

Publicerad 2013-03-25 08:53:30 i Allmänt,

Ny dag, ny vecka och nya möjligheter! Dagen började betydligt bättre än vad många andra gjort dock väldigt tidigt men det kommer inte heller bli nå bättre förrän vi skaffar mörkläggande gardiner och det kommer jag tyvärr inte göra förrän vi fyttat in i sovrummet! Men åh, vad jag längtar! Men nu i veckan när Evelina är på dagis kommer jag fortsätta med spacklingen så att underarbetet är klart och förhoppningsvis så blir det målning veckan efter påsk! Nu händer det grejer :)
 

Dagen... VILL HA!

Publicerad 2013-03-24 19:26:00 i Tips!,

Vårat vardagsrums bord är ett gammalt bord som vi fick när vi flyttade hemifrån, och nu har jag hittat det perfekta bordet som passar oss!
Perfekt med förvaring! Och lite mindre än det vi har, men inte alldeles för litet!
Finns på jysk. Bord Maui heter det och kostar till den 1 April 900:- så vi får se om det kanske blir ett sånt i veckan beroende hur mycket pengar som trillar in på mitt konto!

Söndag.

Publicerad 2013-03-24 16:08:30 i Allmänt,

Då var det slut på veckan igen och här är det fullt upp! Som tur är så är Evelina på sitt nästan bästa humör och vill leka väldigt mycket själv! Tvättar för fullt och städat och rensat och gjort iordning i skrubben i hallen, så nu har vi lite mera ordning!
Eldar varmvatten för fullt då mamma med familj kommer hit och ska duscha om ett tag då deras varmvatten beredare har gått sönder.
L är ute och fixar med min bil då den ska besiktigas imorgon, så nu gäller det att hoppas på det bästa :)

Planering!

Publicerad 2013-03-24 09:49:29 i Allmänt,

Just nu är det i full gång med planeringen till Påsk! Om alla planer går som det ska så har jag ju tidigare skrivit att vi ska ha påskbuff'é här hemma som en ny tradition! Massa mat ska det vara! Och jag älskar att laga mat och framför allt bjuda på mat och det kommer att bli såå bra hoppas jag ;)
Just nu kollar jag runt lite på nätet och skriver upp en lista vad som ska lagas, och just nu står jag i valet och kvalet om jag ska göra egna köttbullar eller om jag ska köpa färdiga (mest för att det är ett säkert kort) då mina hemmagjorda köttbullar ALLTID blir jätte misslyckade.. Men funderar om jag ska köpa lite färs i veckan om prova mig fram lite kanske..
Efterrätt funderar jag på Daimtårta! Det var längesedan och den är ju super god :)
Så den här veckan blir det fullt upp med storstädning och förberedelser!

24 Mars -2013

Publicerad 2013-03-24 09:11:50 i

Idag ska jag inte åka en meter! L ska också vara hemma större delar av dagen, en riktig hemma dag med hela familjen! Med tvätt och städ, bättre än så kan det ju inte bli ;)

Härliga Lördag!

Publicerad 2013-03-23 16:00:21 i Allmänt,

Åh, vilken härlig Lördag, önskar också att jag inte skulle vara så trött men det går väl förhoppningsvis över efter några nätter med bättre sömn!
Jag och mamma har varit ute på promenad med Evelina i vagnen gick ner på byn och vände, riktigt härligt väder för en promenad och Evelina fick sig en rejäl sovtur också :)
Fick bli fiskpinnar och mos till lunch och senare blir det middag hemma hon kusin, fullt hus är det då!
 
Anledningen till att jag åkte hit idag var för att jag skulle få lite nytta gjord, så jag har skrivit ut mitt papper till försäkringskassan om skadeanmälan så nu ska det läggas på lådan så det kommer iväg någon gång också sen är det väl bara att hoppas på det bästa, ett bättre brev kan det då inte bli.

23 Mars -2013

Publicerad 2013-03-23 08:45:32 i

Idag blev det minsann en tidig morgon här hemma. Pappan i huset är borta över dagen och det är då mamman får mest gjort! Så nu är diskmaskinen igång och så har jag gjort eld så vi får lite varmvatten så det kan duschas och sen kommer dagen tillbringas med mormor, morfar, morbror och moster! Evelina har varit så moster kär de senaste dagarna så jag tror att hon behöver hänga med henne en längre stund!

22 Mars -2013

Publicerad 2013-03-22 21:26:58 i

Då var helgen äntligen här och vi ska mysa med familjen hela dagen imorgon! L ska nämligen bort så jan kommer vi inte att se på hela dagen heller.. Just nu sover lillan i sin säng och jag hittade "school of rock" att titta på ac/dc fan som jag är. Har även smörjt on axlar och rygg med liniment ihopp om att jag ska vara lite mer avslappnad imorgon!


Påsken 2013

Publicerad 2013-03-21 15:23:56 i Bakat&Mat,

Blir första året jag gör påskbord här hemma! Ska bli såå kul, vi brukar aldrig göra något speciellt här hemma förutom påskris då, men nu när vi har barn så måste vi såklart ha traditioner också, så påsken ska firas hemma hos oss helt enkelt! Än så länge är det inte helt klart vilka som kommer komma men det ska ätas påskmat om jag måste göra det själv också.
Måsten på bordet:
Prinskorv
Köttbullar
Janssons frestelse
Omelett med stuvning
Potatis
Ägghalvor
Helg skinka
 
Det är väl det jag kommer på såhär på rak arm, men det kommer nog vara mer också, revbensspjäll också kanske?
 

När stormen lagt sig.

Publicerad 2013-03-21 14:55:13 i Allmänt,

Nu har jag lugnat ner mig efter mitt skattebesked efter jag pratat med försäkringskassan, och det finns hopp om att jag inte behöver betala tillbaka allt. Även om jag inte har speciellt mycket hopp om det just nu så håller jag tummarna hårt! Ska skriva ihop en skade anmälan och skicka in till FK och passar inte deras beslut mig så kommer jag att överklaga. 
Så nu vet då jag vad jag ska göra ikväll när Evelina somnat så jag får in det så fort som möjligt också!

Skatteåret.

Publicerad 2013-03-21 10:28:34 i Allmänt,

Vilket jävla skitår vi har!! Arbetslös inge extra pengar, ja allt är dåligt, och så kommer världens skattesmäll på det också.. I början när jag var hemma och var mammaledig så ringde jag så att dom skulle fixa att jag skulle betala mer i skatt, 34% då jag anser att det är bättre att få tillbaka än att betala tillbaka.. Och så har jag dessutom fyllt i att dom skulle dra några hundra extra också. Så här hemma har jag gått i godanro och väntat på pengarna jag ska få tillbaka.. 
OOpps, vilket chock jag fick igår när jag kollade skattekontot.. Betala tillbaka ca 14000:-!!!! VAD FAN! 14000:- när jag ska ha betalat in extra??? När jag alltid fått tillbaka förut.. Så idag har jag ringt och det visar sig att den på försäkringskassan som jag pratat med fyllt i 24 istället för 34!!!! Vilken jävla människa!!! Att jag alltid ska åka på något sånt. Det är ju helt jävla sanslöst. Nu har då jag lärt mig en väldigt dyr läxa iallafall och även om försäkringskassan säger att dom har gjort fel så är det ju jag som måste betala dom där pengarna jag inte riktigt vet vart jag ska hitta. Så tack så jävla mycket försäkringskassan för den!

Att ha en önskan så stor.

Publicerad 2013-03-20 13:34:13 i Allmänt,

Det är så jobbigt att vilja så mycket men ändå inte lyckas. Just nu är det så mycket i livet som jag vill och jag vet inte riktigt vart jag ska börja ens. 
Ringde iallafall till a-kassan idag och frågade hur det funkade om jag skulle vilja läsa upp ett ämne från gymnasiet så jag ska kontakta lärcentrum och fixa lite så måste jag skicka in en ansökan till a.kassan, men det är sällan det blir några problem, speciellt när det handlar om bara en kurs! För just nu lockar det väldigt mycket att plugga om jag ska kunna komma någonstans i livet så är det pluggning som gäller! 
Har en annan önskan som jag så gärna vill men inte alls går som det ska och jag hoppas så innerligt att just den önskan kommer att slå igenom inom en kort framtid. <3

Pretty Little Liars.

Publicerad 2013-03-20 11:00:25 i Allmänt,

Har nyss sett på gårdagens avsnitt av Pretty Little Liars, säsongs avslutning såklart.. Och vilket påhitt att behöva vänta ända till 11 Juni innan vi får se nästa säsong.. Alla avsnitt slutar alltid spännande och väntar såklart på nästa avsnitt en hel vecka! Och nu måste jag vänta 12 jävla veckor innan jag får se fortsättningen, just nu känns det inte helt okej..

Det sämsta påhittet som finns..

Publicerad 2013-03-19 20:37:17 i Allmänt,

Det är nog faktura till mejlen, hur dumt är inte det egentligen? På min mejl får jag huur mycket reklam och skit som helst och bland det kommer fakturor också? Och så ska jag komma ihåg det när räkningarna ska betalas.. Inte bra!! Funderar på om jag ska lägga in dom som betalning det datumet jag hade tänkt att betala dom redan samma dag som jag får dom kanske.. Vet inte riktigt hur jag ska få ordning på det, kanske ska sluta beställa saker där jag får fakturorna på mejlen helt enkelt!

Dagens... VILL HA

Publicerad 2013-03-19 15:29:57 i Allmänt,

Det är sällan jag hittar något speciellt klädesväg som jag vill ha, men när jag väl gör det så är jag sjukt nöjd! Och nu kliar det så i mina fingrar när det kommer till shopping, så jag kikar runt på olika sidor och vill handla allt, men det ända som jag hittar som jag verkligen vill ha är slut, såklart..
'
Den här suuper snygga tröjan hittade jag inne på hm och finns SÅKLART inte i min storlek :/ Har varit helt slut så inte vet jag om det kommer mera då eftersom det 

våra sovrum

Publicerad 2013-03-19 12:04:36 i

Här kommer bilderna på våra blivande sovrum hur det ser ut på resans gång


Första dygnet.

Publicerad 2013-03-19 12:01:21 i

Då var första dygnet utan cola gjort och jag vet att det bara kommer att bli jobbigare, hade jag inte varit så himla bestämt så hade jag lätt köpt en cola idag, och dagen är inte slut än heller, och så ska jag handla där all cola finns, så det känns inte så lovande just nu, men jag SKA klara det den här gången, hoppas jag iallafall :/

19 Mars -2013

Publicerad 2013-03-19 11:22:47 i Allmänt,

Jaha, då börjar mina barnlediga dagar nu då Evelina är på dagis 15 timmar i veckan! 
Ganska skönt att vara hemma utan barn, en nackdel dom här dagarna är att L är hemma, eftersom då försvinner min egentid, innan jag fick barn så var det bästa jag visste att vara helt ensam och det händer ju inte lika ofta nu för tiden, så det är inte helt fel, men å andra sidan så är det inte helt fel att ha egentid med L heller. <3
 

Min kärlek

Publicerad 2013-03-18 21:10:36 i

Har nyss tittat på ett avsnitt av familjen annorlunda och det är nog inte speciellt ofta man fäller en tår, dagens avsnitt handlade ju hos en av familjerna om fars dag så jag vet inte om det är något känsligare när man har barn och sätta sig in i situationen själv. Jag vet då att både jag och L skulle gå genom eld och vatten för Evelina. och vad som än skulle kunna hända mellan oss så skulle vi alltid finnas där för Evelina. du är det bästa vi gjort!

Matsedel.

Publicerad 2013-03-18 17:27:25 i Bakat&Mat,

Imorgon på eftermiddagen, antagligen innan jag hämtar Evelina ska det handlas! Ska veckohandla och den här veckan ska det funka, det måste funka, billigare och mycket bättre!
 
Matsedel vecka 12
 
Måndag. Hamburgare med bröd och pommes
Tisdag. Stuvade makaroner och köttbullar
Onsdag. Spagetti och köttfärssås
Torsdag. Laxgratäng
Fredag. Köpe pizza
Lördag. Kycklingfilé med pommes och svampsås
Söndag. Köttfärslimpa med kokt potatis, kokta morötter och gräddsås
 
Så där är matsedeln som vi ska följa den här veckan! Kommer bli en riktigt mumsig vecka och tur för både L och Evelina är det mat flera dagar som båda två ÄLSKAR!

Gillar inte..

Publicerad 2013-03-18 16:01:21 i

Jag är väl inte så jätte förtjust i det här med mobil bloggning, mest för att jag inte har kommit in i skrivandet med mobilen än antar jag, kanske blir bättre.
 
Jag hade tänkt att jag ska lägga in en ny kategori här i bloggen så får vi se vad som händer, den kommer att heta Min Kamp
Där kommer det mest att skrivas om min kamp mot mitt sockerberoende, jag har varit cola beroende så länge jag kan minnas och jag misstänker att det är en stor anledning till att jag fick havandeskapsförgifting med Evelina. Och just nu har vi kommit in på att disktuera bebis nummer 2 men inte bestämt något än och därför har jag bestämt mig för att jag ska sluta dricka cola, äta godis, man kan ju få unna sig någon gång ibland, men just nu känner jag att jag behöver avstå från det helt och hållet i någon vecka. 
Att något så farligt och onyttigt kan vara så gott, eller är det möjligtvis det förbjudna man vill ha?

18 Mars -2013

Publicerad 2013-03-18 10:41:01 i Allmänt,

Då var det en ny vecka igen, men nya möjligheter! 
Idag kör vi en bara vara hemma dag och hoppas att den rullar på bra, L ska jobba kväll och det ser jag inte fram emot, men mer pengar behövs det så det är väl bara bra antar jag!
Idag ska det tvättas och hoppas att tvättmedlet räcker idag iallafall känns surt att behöva åka in för att bara köpa det, då får tvätten vänta isåfall.

17 Mars -2012

Publicerad 2013-03-17 16:57:36 i

Och min stora fundering idag är när blir det våran tur? Ibland undrar jag vad jag har gjort för att allt elände ska hända mig?! Varför måste jag gå igenom allt skit för?? :/

16 Mars -2013

Publicerad 2013-03-16 09:06:15 i Bakat&Mat,

Idag fyller ett av mina syskon år, Linnéa fyller 7 hela år, stora tjejen! Så dit ska vi senare på lite kalas och så dom får träffa Evelina. Men nu tänkte jag lägga upp receptet på Laxgratängen jag gjorde här om dagen då jag ÄNTLIGEN sitter vid en dator! Receptet hittade jag på kryddburken.se
 
LAXGRATÄNG.
 
4 laxfiléer
1 msk smör
2 fiskbuljongtärningar
2 dl creme fraiche
2 dl mjölk
1 pressad citron (liten, alt. en halv större citron)
Salt & peppar
1 kruka dil
 

GÖR SÅHÄR : 
Förbered duchesspotatisen och låt moset svalna något innan du spritsar.
Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt fiskbuljong, creme fraiche, mjölk och citron. Låt såsen koka upp, sänk sedan värmen och låt den sjuda sakta ca 10 min. Smaka av med salt & peppar.
Spritsa ut moset runtom fisken. Slå på såsen över laxen och klipp över dill eller blanda ner direkt i såsen. Gratinera ca 15-20 min 220 grader. Servera med citron och gröna ärtor.

Duchesspotatis :
6-8 potatisar av mjölig sort.
Koka och stött potatisen, tillsätt en skvätt grädde och några äggulor. Här använde jag två äggulor och ca ½ dl vispgrädde. En klick smör, salt & vitpeppar.

 

Trodde verkligen inte att det skulle bli så gott som det blev då jag är lite skeptisk mot dill men det här är nog den nya fisk rätten! Urgod är det. Rekomenderar jag verkligen!

Mar. 15, 2013

Publicerad 2013-03-15 12:56:07 i

Att tacka nej till ett jobb var inte det lättaste jag gjort! För dålig lön och mycket åka då kan jag lika gärna ta något skitjobb här hemma istället! Synd för det hade varit ett himla roligt jobb

15 Mara -2013

Publicerad 2013-03-15 08:36:22 i

Jaha efter en dålig natt gör vi morgon! Tror inte jag kunde somna förrän vid tre tiden.. Idag har vi full späckat schema och jag tror att jag ska slänga in nå muffins bak under dagen men kan lika gärna skjuta upp det till en annan dag!

En helt vanlig dag..

Publicerad 2013-03-14 15:18:22 i

Jag och Evelina har nyss fått lite mat i våra magar och just nu väntar jag bara klockan ska nämligen ja en telefonintervju om en timme så det ska bli spännande om det blir något jobb!


Är det någon som vet varför bilderna blir åt fel hålö fast dom inte är det innan man laddar upp dom?

14 Mars -2013

Publicerad 2013-03-14 08:35:09 i

Åter igen en ny dag och lillan ska på dagis och jag ska äntligen börja tapetsera! Har tyvärr inge färg hemma så det kommer ju bara att påbörjas idag så tapeterna är klar då har vi ju kommit en bit påväg!

12 Mars -2013

Publicerad 2013-03-12 10:19:53 i Allmänt,

Och dagis dag igen! Kan faktiskt erkänna att det är ganska skönt att få lite egentid här hemma, och idag känns det lite bättre då Evelina inte blev ledsen alls när jag lämnade henne. 
Har nyss ätit lite sen frukost och tittat på ett avsnitt av army wives, ÄNTLIGEN som jag väntat! Men tror tårarna forsat hela avsnittet, så nu har jag gråtit så det räcker till nästa avsnitt. Älskar den serien!

Lugnt och fin.

Publicerad 2013-03-11 15:37:22 i Allmänt,

Nu har jag iallafall lugnat ner mig efter mitt samtal imorse! Stackars människa om jag hade träffat någon precis efter det, lika bra att L var på jobbet iallafall.
Jag samlade iallafall till mig mod och ringa till mitt gamla jobb, men missade chefen precis! Så jäkla surt, så imorgon måste jag prova ringa igen..
Jag och Evelina har nyss käkat våfflor så nu är det full fart igen, ska snart ut och kolla om den där förbannade bilen startar också.. 

Förbannade jävla a-kassa!!!!

Publicerad 2013-03-11 10:35:55 i Allmänt,

Och idag när jag vaknade kändes det som en sån fruktansvärt bra dag! Så jäkla skön, men det ändrades ganska snabbt när jag ringde till a-kassan.. Fortfarande inget beslut taget och jag trodde ju att bara det tagits ett beslut så skulle pengarna rulla in på kontot ganska snabbt.. Men inte då. troligtvis så blir det ett beslut taget redan idag men just nu känns det som det kvittar vilken dag det tas ett beslut för att jag får inga pengar förrän nästa TORSDAG!! Jag hinner alltså få barnbidraget innan jag får nå jävla pengar.. Det är ju helt jävla otroligt, finns inte ens ord hur arg jag blev, jag blev så arg så jag brast ut i tårar. Just nu är jag så fattig som en människa kan bli, jag har 28:- på kontot och inte en jävla krona på något sparkonto eftersom jag inte fått några pengar så jag kan sätta in där, jag äger 50:- i plånboken och that's it! Ska iallafall panta och sen brast jag ut i tårar när jag ringde till min mammas man. Finns ingen som ställer upp så mycket som han, han är guldvärd, vet inte riktigt hur jag skulle klara mig utan han. Även fast jag har kontakt med min riktiga pappa är han den pappan som jag aldrig haft! Finns inte ord hur mycket du betyder! Så iallafall så har jag ju sån tur att jag skulle få låna pengar av han, känns ju förjävligt när jag vet att jag ska få pengar, men eftersom jag aldrig får dom så är det sån himla tur att han finns som ställer upp så för oss! Men hur fattiga vi är så har iallfall Evelina saker så det både räcker och blir över med blöjor, välling, mat och allt som behövs så hon är vårat prio ett!

Brr.

Publicerad 2013-03-10 12:01:30 i

Trodde jag skulle frysa ihjäl på promenaden, tyvärr blev deten kortare promenad pga det men Evelina somnade innan vi ens hunnit 200 meter.

10 Mars -2013

Publicerad 2013-03-10 08:58:20 i

Klockan är bara bid nio och vi är i full gång med storstädningen! Så tidigt som halv åtta vaknade lilla E, men då var jag redan vaken då vi somnade super tidigt igår! idag står det bara hemma sysslor på schemat och idag är en sån dag när vi inte ska åkaxen meter!


Dop

Publicerad 2013-03-09 18:52:31 i

Jaha, då har lilla familjen varit på dop och det var super mysigt! Har nyss fått lite kvällsmat i magen och snart ska barnet sova.
Just nu känner jag också att jag vill sova men för att kunna sova imorgon bitti så måste jag kämpa ett tag till!


Härliga morgon!

Publicerad 2013-03-09 08:32:35 i

Tidig morgon blev det idag då den lilla slog upp sina fina ögon halv sju.. Tur för mig att jag var pigg! Har nyss slagit in doppresent och nu är det lördagsmys för hela slanten fram till

dopet!

Fredagsmys!

Publicerad 2013-03-08 17:54:34 i

Gör blogg debut från mobilen just nu, och än så länge gillar jag inte att skriva på den, men förhoppningsvis blir det bättre. Snart blir det bad för hela slanten för den minsta i familjen!

8 Mars -2013

Publicerad 2013-03-08 09:28:10 i Allmänt,

Då var Fredagen äntligen här och Evelina har fått helg! Inatt provade vi ha henne i sin säng och det gick faktiskt över förväntan! Men eftersom L skulle upp och jobba idag så när hon gnällde så fick hon komma till mig, så inatt är det riktigt test och jag hoppas att det kommer att gå lika bra för då tror jag att det kan gå hela natten om det är en bra natt.
 
Idag när vi vaknade var och är fortfarande alldeles för kallt inne så vi har setat och sitter ännu och myser under täcket i soffan har gjort eld och hoppas det inte tar allt för lång tid innan det blir lite värme här inne. Har även sökt lite jobb till sommaren nu och jag hoppas att det kommer att nappa, dels på Hemtjänsten där jag har jobbat förut och så har jag sökt några till bla som peronlig assistent och det tror jag också skulle vara roligt, så jag HOPPAS att jag får något av de även om jag hade hoppats på att få vara lite ledig i sommar, men det är ju som det är..

Allt eller inget?

Publicerad 2013-03-07 10:44:37 i Allmänt,

Har ju tidigare skrivit om att vi har börjat planera en utlandsresa, vilket skulle vara huur skönt so helst att komma iväg till värmen, men efter många om och men så har vi bestämt att vi måste lägga alla våra pengar på huset, i sommar måste huset målas, vill ju renovera inomhus också, och jag vill ju inte ta något lån heller, så just nu ska ALLA våra pengar läggas ner på hus och garage, vill ju ha allt klart inom en snar framtid. Garaget och målning av huset är just nu prio ett och det som ska renoveras inomhus just nu är våra sovrum sen är det mycket mer pengar det handlar om så vi måste vänta. Vill ju tapetsera i vårat vardagsrum men där inne har vi bestämt att vi ska byta golvet också så där kommer det ju bli lite dyrare att fixa iordning, så då ska det sparas! SPARA SPARA SPARA! Men istället för en utlandsresa så åker jag till Ullared i höst istället dagar med shopping, mest bra och ha saker och lite inredning såklart, men mest av allt JULKLAPPAR ska köpas där iår!

7 Mars -2013

Publicerad 2013-03-07 10:36:10 i Allmänt,

Sista dagis dagen för den här veckan! Och när barnet inte är hemma dansar mamman på bordet ;) Nejdå, inte riktigt! Har nyss städat övervångingen, den tär jag gärna utan Evelina annars tar det ännu längre tid då hon lever loss och tar ut ALLA våra filmer på golvet.. 
Så näste projekt för idag är att leta efter Evelinas ena stövel! Den är helt borta, hade den igår när vi åkte hem (fast inte på henne) och nu är den spårlöst borta, jag har letat överallt, vänt hela huset och bilen upp och ner och jag hittar den inte..
 

6 Mars -2013

Publicerad 2013-03-06 09:49:01 i Allmänt,

Jaha, då var det andra dagen jag är hemma helt ensam utan Evelina, hon är ju på dagis 3 dagar i veckan, nästa vecka drar jag förhoppningsvis igång med renoveringen av våra rum, väntar på akasse pengarna så att jag kan köpa det sista som behövs! Så igår och idag har jag bara mamma tid för mig själv, allt som alla mammor behöver med att göra INGENTING!

Dagens middag.

Publicerad 2013-03-04 16:10:27 i Allmänt,

Jag och Evelina har varit in och veckohandlat så nu står potatisen till dagens middag på spisen! Ska bli såå gott! Blev lite senare än vad det brukar idag men det gör då ingenting, L är ju inte hemma iallafall än på några timmar. Det är så skönt, handlade för hela veckan för ca.500 :- och då var blöjor med på det också, så det är billigt :) Så på Fredag kan jag passa på att lyxa till det med lite shopping :) 
 

Ett miljöombyte kanske?

Publicerad 2013-03-04 11:23:48 i Allmänt,

Känner mig allmänt less, på väldigt mycket just nu! Vet inte riktigt vad som kan göra det bättre, just nu känns det som om jag behöver en varmvatten beredare mest av allt, så jävla less på att elda till varmvatten, och det är ju inte alltid det går lika snabbt som man önskar, så igår hann inte jag duscha :/ 
Så idag har jag redan börjat elda för att ju jäklar ska jag duscha och Evelina ska badas! Packas väska och göra iordning för dagis imorgon för lilla skruttan!
Lite less på vissa människor också, men det går inte att göra något åt, förhoppningsvis blir jag lite bättre på Fredag när jag ska få åka iväg med mitt lilla hjärta på lite ensam tid på lite shopping!

4 Mars -2013

Publicerad 2013-03-04 09:47:43 i Allmänt,

Vilken härlig morgon! Evelina har varit på sitt bästa humör, och jag hoppas verkligen att det håller i sig! Men det återstår att se. Idag är vi billösa här hemma då bilen måste fixas inför besiktningen och då kan L lika gärna ta den på en gång istället för att åka hem och byta bil, men vi har saker hemma så att vi klarar oss och råkar min avi komma redan idag om min mobil så får jag väl packa i Evelina i bilen och gå in istället, det är ju egentligen inte så långt som man tycker :)

ÄNTLIGEN!

Publicerad 2013-03-03 11:59:54 i Allmänt,

Nu sover äntligen Evelina middag! Som jag väntat och försökt! Hon vaknade helt på fel sida idag och har bara trotsat emot mig nu på förmiddagen! Och jag hoppas verkligen att hon blir bättre efter middagsluren, annars blir det en låång dag idag!
 

Matsedel

Publicerad 2013-03-03 11:28:51 i Bakat&Mat,

Då var det dags igen! veckomatsedel! Har ju inte funkat så bra hitiils, men den här veckan kör vi!
 
Måndag - Älgfärsbiffar med hemmagjort potatismos, stekt lök
Tisdag - Stuvande makaroner och Köttbullar
Onsdag - Testar vi nytt med Laxgratäng (recept hämtat från kryddburken)
Torsdag - Våfflor
Fredag - Står det shopping på schemat så då är det köpemat som gäller.
Lördag - Fuskar även då med köpemat då vi ska iväg på dop.
Söndag - Skink-Broccoli Paj med en god sallad till.
 
Imorgon handlar jag för hela veckan och hoppas att det blir en vecka som går att följa nu också!
 
 

Då kör vi igen!

Publicerad 2013-03-03 10:09:10 i Allmänt,

Då jag har varit så pass dålig i strax före helgen så har jag fuskat med colan, aldrig bra när man blir sjuk precis i början! 
Men nu kör vi igen, ser framåt mot det bättre, utan socker! Inge cola hemma nu, vatten, saft eller mjölk är det som gäller nu och dessutom INGE godis heller, kommer bli tufft men nu jäklar SKA jag klara det!

3 Mars -2013

Publicerad 2013-03-03 08:51:03 i Allmänt,

Idag fyller en av mina bröder år! 14 år, vart har tiden tagit vägen? Tyvärr har vi inte så jätte bra kontakt då han inte bor i den här kommunen men ska prova skicka iväg något i veckan iallafall!
Inatt har Evelina sovit helt okej, hon vaknade till en vända (antagligen nappen som fattades) så idag ska jag verkligen försöka tömma hennes säng så hon får sova i den, skulle jag ha gjort för längesedan, men vi sätter det som mål idag istället. Kommer bli så tomt och samtidigt så stor plats i sängen, vårat lilla hjärta blir så stor <3
Tänka sig att hon varit såhär liten <3<3

Nattetiden.

Publicerad 2013-03-02 23:38:25 i Allmänt,

Då var det dags igen! Här sitter jag i min ensamhet och har det bra, fattas bara ett täcke och mysa ner mig i, men hade inte tänkt att vara vaken speciellt länge heller. 
Det är så konstigt när jag är vaken på nätterna för det kommer himla mycket tankar och det kan vara på både gott och ont! Men om framtiden, när blir det det våran tur? Om det blir våran tur? Mycket tankar om huset som det känns som jag borde börja med så jag kan fortsätta någongång också, nu börjar jag iallafall med våra sovrum och sen får inomhus vänta ett tag eftersom huset ska målas till våren. Jag önskar att jag kunde göra allt på en gång för då skulle jag göra det, men nejdå, jag har alltid sagt det EN SAK I TAGET!

Nöjd!

Publicerad 2013-03-02 13:31:57 i Allmänt,

Den här veckan har vi minskat på våra utgifter, allt som det går att minska på har vi gort det! Är så nöjd, vi har ju viasat kanalerna och vi har haft det största paketet och nu har vi minskat och tagit bort massor med kanaler så där försvann några hundra lappar, Evelinas dagis blir också billigare då hon kommer att vara där mycket mindre, poskodlotteriet har vi tagit bort en lott så nu återstår en lott, och till sommaren blir bredbandet billigare och då ska vi även kolla upp om vi har bättre mottagning med telia. Så nu känns det riktigt bra det är då MINST 500:- vi har tjänat in nu!
 

En helt vanlig Lördag.

Publicerad 2013-03-02 11:14:19 i Allmänt,

Då var vardagsrummet klart! Ska skura golvet sen men det får göras när Evelina sover middag! Dagen fortsätts med att tvätta upp lite kläder och bara ta det lugnt då jag inte är helt hundra än! Senare blir det middag och idag står Tacos på menyn! 

2 Mars -2013

Publicerad 2013-03-02 08:56:56 i Allmänt,

Idag blev det en tidig dag då vi somnade alldeles för tidigt!
Igår storstädade jag köket och idag fortsätter jag med vardagsrummet, måste upp med andra gardiner då solen ligger på mot eftermiddagarna och det inte går att göra någonting inne där för att det blir alldeles för varmt, och så tvättar vi sofföverdragen! Är så mycket piggare nu och har mer ork så det är klart att det ska fixas när man orkar! 

Längtar!

Publicerad 2013-03-01 16:11:21 i Allmänt,

Åh, vad jag längtar tills nästa vecka! Då kommer min nya mobil! Som jag väntat alldeles för länge med att beställa den och nu har jag ÄNTLIGEN gjort det! Har varit i val och kval hur jag ska göra med jag fyller på min mobil med MINST 400 :- i månaden så jag beslutade mig att det blir bäst med ett abonnemang eftersom vi ändå inte har någon hem telefon.

Så besviken på mig själv

Publicerad 2013-03-01 13:05:07 i Allmänt,

Klockan är bara ett och vi har iallafall hunnit med ett besök hos min mormor och morfar! Och dagen tog en vändning och blev lite bättre, mår faktiskt skapligt just nu antar att det är morgonen som är sämre men det är ju bara ett tag till och sen är det ju bättre. Det är väl mest bara det psykiska som jag måste på bearbeta, än så länge vet jag inte hur men på något sätt så ska det göras iallfall och någon gång kommer våran tur!

Fysiskt och Psykiskt

Publicerad 2013-03-01 09:42:30 i Allmänt,

De senaste dagarna har jag haft en väldigt jobbig period i mitt liv, anledning till att jag mår så dåligt just nu både psykiskt och fysiskt. Det fysiska kommer och går och jag hoppas att jag kommer att bli bättre inom en kort period. Men det psykiska är nog värst, dagarna blir så mycket jobbigare och längre och jag måste försöka ta mig uppåt nu att det ska vända hoppas jag på. Att något som man inte kan göra något åt kan göra en så ledsen och besviken på sig själv. 
 

1 Mars -2013

Publicerad 2013-03-01 09:24:00 i Allmänt,

Då var Fredagen här och helgen är mer än välkommen! Ska jag nu ha så ont som jag har behöver jag L hemma så Evelina får någon att busa med, idag blir det nog inte så mycket gjort som det borde men förhoppningsvis så ska jag inte ha såhör ont hela dagen heller.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela