The Time Of My Life.

Min vardag, mina tankar och mitt liv som mamma.

31 Juli -2013

Publicerad 2013-07-31 16:55:26 i Allmänt,

Vilken dag! Bara jag och L tillsammans med mina hormener ;)
Evelina har sovit hos mormor och morfar inatt och det hade väl gått helt okej, men när hon är trött är hon ju både mammig och pappig! Idag har vi då storhandlat både det ena och det andra, just nu är vi inne i en period när vi köper väldigt mycket till hemmet, men det är väl så det ska vara, eftersom jag aldrig gjort det förut! Kanske ett tecken på att vi kommit till rätt hus till slut?

Det är ju inte bara hormoner heller..

Publicerad 2013-07-30 14:34:14 i Allmänt,

Det är ju klart man blir besviken när de närmaste kusinerna mamma med familj och Evelina är bjudna till mormor och morfar för mat, men inte jag?
Är så jävla less på att höra på att man aldrig hälsar på och så, inte bara där heller utan när de flesta i familjen har krav på att man ska åka och hälsa på lite här och lite där för man har liksom inge bättre för sig heller då? Eller att man alltid ska ställa upp och finns där men inte få något tillbaka.. Ibland blir jag sjukt less på min familj och släkt!

30 Juli -2013

Publicerad 2013-07-30 10:55:07 i Allmänt,

Då var första natten gjord i vårat sovrum, kom inte i säng förrän sent igår då vi drog sladden till parabol och sånt skit! Men eftersom det visade regn idag tyckte väl varken jag eller L att han skulle vara uppe på något tak och klättra om det var blött! 
Det är fortfarande mycket småfix kvar, tavlor som ska upp och göra rummet lite mer personligt, men än så länge är jag såå nöjd! Så jävla snyggt det blev och vilken skillnad på ljudnivå, tidigare hade sovrums fönstret mot vägen så varenda bil som har åkt förbi har vi hört nu på sommaren när fönstret är öppet! 
Ett nytt rum med mer avslappningsnivå, bättre än så kan det ju inte bli ;)

29 Juli -2013

Publicerad 2013-07-29 11:08:13 i Allmänt,

Då var sista natten gjord i vårat tillfälliga sovrum! Har flyttat in allt i vårat nya härliga fina sovrum! ÄNTLIGEN! Kommer att bli så jävla bra när det är klart! Mycket plock och fix kvar, men när det är klart.. Oj, oj säger jag bara.. Tänkte ta en bild, men än så länge är sängen obäddad och sånt så det fixar jag när allt är klart isället. Så nu börjar ÄNTLIGEN städning av hela huset! Nu kommer jag ÄNTLIGEN kunna få lite ordning här hemma!

28 Juli -2013

Publicerad 2013-07-28 18:05:40 i Allmänt,

Tröttare än tröttast är nog hela familjen idag. Blev en tidig kväll igår och blir nog en ännu tidigare kväll ikväll. Att vara på folkrace i 2 dagar med över 30 grader varmt i solen känns inte riktigt okej, varken då eller nu efteråt. Så just nu känns det super skönt att Hedparken är över för den här gången och att det dröjer någon månad innan hösttävlingen är. Skulle vilja skaffa en bättre kamera så man kan få nå bra kort när L kör, men det är så mycket annat som ska köpas just nu så en kamera får vänta ett tag till, vi har ju en och den är det väl egentligen inge större fel på, bara man kommer ihåg att ta med den också!

27 Juli -2013

Publicerad 2013-07-27 16:48:32 i Allmänt,

Jaha, då var den bästa folkrace festivalen över för denna gång! Tror inte att det är någon tävling som slår Hedparken, och efter alla år L kört så är det väl bara att inse att hela familjen är folkrace freaks ;)
Idag har vi varit där hela dagen, fick Evelina att sova middag i vagnen och med hörselkåporna på sov hon dessutom ganska länge! Vi drog direkt efter prisutdelningen då det blev sånt oväder, åska och blixtar och det känns väl inte så himla säkert att vara där då!

Att det blir så hela tiden.

Publicerad 2013-07-26 21:03:27 i Allmänt,

Att vara ett andra vak hela tiden, att någon bara hör av sig när det passar den personen.. Blir så less att jag alltid ska ställa upp och finnas där för alla! Från och med nu är det mig själv och MIN familj jag ska tänka på!! Främst för MIN egen skull. 

26 Juli -2013

Publicerad 2013-07-26 08:27:30 i Allmänt,

Jaha, då laddar vi om för en folkrace helg här hemma! Känner mig iallafall mer laddad idag än vad jag varit än så länge. Har tänkt att jag ska sitta så mycket som möjligt iallafall, så vi tar med vagn, stolar och massa leksaker till Evelina och så sätter vi oss vid mamma med familj också.
Fördelen idag är att tävlingen inte börjar förrän klockan två så jag hinner med lite här hemma först! Som disken och plocka ihop lite och sånt! 
 

Då var det dags för längesen..

Publicerad 2013-07-25 21:57:38 i Allmänt,

Det här är ju min andra graviditet och jag mår snäppet värre än förra gången, och det största problemet är att få i mig mat, får alltid i mig lite, mindre än en barn portion men det är ku lite iallafall. Men när jah mår så illa så jag håller på att spy för att jag ätit så dåligt då är det dags att pina i sig något! Blev iallafall två hårdmackor med ost på, förhoppningsvis klarar jag mig nu till imorgon!

25 Juli -2013

Publicerad 2013-07-25 17:50:41 i Allmänt,

Idag säger vi grattis till min älskade lillasyster som fyller 15 år! Så stor, bara skriva nu och sen är det bara att köra EPA! Finns nog ingen som ställer upp så mycket som syster eller moster som dig! Hoppas du är nöjd med dagen! Älskar dig <3
Har nyss kommit hem från Dalasågen efter nästan ännu en heldag där, bästa av allt är ju att jag slapp laga mat idag ! 
Just nu är det bara jag och Evelina hemma och det kommer det nog vara resten av dagen då det är fullt uo inför helgen. 

Och så blev det.

Publicerad 2013-07-24 19:41:21 i Allmänt,

Har som jag sa tidigare varit på kalas idag! Lillebror fyller 13 år idag så det blev massa mys med släkten och gofika! Väl hemma så målade jag på det sista som blev fel vi listen i vårat sovrum och så kom den mörkläggade gardinen upp och en gardinstång! Blev jätte bra! Och senare under veckan (oklart vilken dag) så kommer vi även att flytta in! När man har problem med foglossning så får man ta det i den takt det tar och det tar oftast mycket längre tid än vad det annars skulle göra. Men nu är resten av vecka fylld med Falun med Evelina och folkrace i 2 dagar om det orkas med! Och så ska lillebror sova här i helgen också! 

24 Juli -2013

Publicerad 2013-07-24 11:20:01 i Allmänt,

Idag fyller min lillebror år, 13 år blir han, vilken tonåring! Och hur fort tiden går. Vi ska iallafall dit på kalas senare idag!
Har nyss gjort lite arbetsförmedlingen nytta, skickat in lite sökta jobb och sånt! Hur svårt som helst att komma ihåg att skriva upp id numret på jobbannonsen när man sökt ett jobb! Men den senaste månaden har jag kommit ihåg det iallafall.
Idag är rummen klara uppe också, Evelinas rum har jag ju börjat inreda lite smått och vårat rum ska städas ur idag iallafall och sen får vi se när vi har tid att flytta in! Gardinstång ska köpas imorgon iallafall, och L har så fullt upp med Folkrace nu till efter helgen så det får nog vänta som det ser ut!

Jul. 23, 2013

Publicerad 2013-07-23 10:27:03 i Allmänt,

Äntligen är det färsig målat! (om jag har tur) annars måste det bli ett lager till i vårat sovrum och då måste det köpas mer färg! Men senare idag kan vi iallafall börja plocka ihop och putsa fönster i Evelinas rum!

Jul. 22, 2013

Publicerad 2013-07-22 09:45:42 i Allmänt,

Härliga Måndag! Ny vecka och nya möjligheter! Idag går vi in i vecka 20 (19+0) och innan den här veckan är slut så har vi gått halva tiden! Som mest är det alltså halva tiden kvar men om vi ska räkna som förra graviditeten så har vi 2-3 månader kvar!
Idag har jag målat första lagret med färg i våra rum och nästa imorgon och sen är dom klara :) Åh, vad jag längtar att få städa ur dom och börja inreda :)

Jul. 21, 2013

Publicerad 2013-07-21 11:15:27 i Allmänt,

Idag ska första lagret med färg målas på! Är så nöjd att det börjar hända saker, att Evelina nästan två år gammal/liten ska få ett eget rum, det är stort tycker jag!


Det kanske blir bra ändå?

Publicerad 2013-07-20 16:32:27 i Allmänt,

Idag har jag målat runt fönster och lister i Evelinas rum, spakclat det sista som vi hittade inne i vårat rum och nu håller L på att slipar det som går att slipa där inne idag! Så rummen kanske blir bra och klara till slut? Åh, vad jag längtar! Slipningen får han fixa själv där uppe så vi slipper vara i närheten av allt damm, sen bara dammsugas så kan jag måla där inne också :) ÄNTLIGEN säger jag bara, längtar till att få göra iordning där inne :)

Det märks allt..

Publicerad 2013-07-19 12:46:52 i Allmänt,

.. skillnad hur man är beroende på vädret! Idag är det mycket skönare luft här hemma och vi har korsdrag överallt, köket är städat en garderob är rensad, ena rummet uppe snart redo för att målas, och så har vi satt upp lite tavlor lite här och lite där som vi tidigare varit väldigt dåliga på.
Ja, en riktig pysseldag här hemma, har även handlat (utan barn) och sovmorgon fick jag trots att telefonen ringde vid sex imorse. Från och med nu ska jag inte ens ha nå vibrator på mobilen på nätterna..

Jul. 19, 2013

Publicerad 2013-07-19 09:03:01 i Allmänt,

Det värsta som finns är när någon ringer och väcker en, speciellt eftersom man mår som man gör och så är det ju faktiskt så att vi har ett barn som inte vaknar jätte tidigt, så varför ska hon behöva vakna av att någon vill något klockan 6 på morgonen?

Någon gång.. I en annan värld.

Publicerad 2013-07-18 18:29:37 i Allmänt,

Idag har det kommit ännu en dag när jag är allmänt less. Haft en ganska bra dag ändå förutom att jag inte fått sova inatt och så mot eftermiddagen/kvällen så blir det bara jobbigt eftersom jag alltid får ont då.
Hade jag vetat för ett halvår sedan hur jobbig denna graviditet skulle bli, då skulle vi nog väntat tills Evelina blev större. Det är henne jag tycker mest synd om när jag mår som jag gör och inte orkar någonting.. 
Och L är inte till så mycket större hjälp han heller. Bara garaget som gäller, han har haft semester i snart 3 veckor och jag har nog aldrig mer känt mig mer ensam som förälder än som jag gör nu.. Jag vet också att det är väldigt mycket hormoner just nu också.. Vet att det blivit mycket gnäll nu, men när jag känner mig deppig så behöver jag skriva av mig och det är det jag har bloggen till..

Så typiskt..

Publicerad 2013-07-17 14:11:25 i Allmänt,

Sitter och kikar runt på vart ifrån jag ska beställa våran syskonvagn, kommer nog att beställa den efter UL, men inte alldeles för sent, då det kan ta tid. Och sidan som var tänkt på att jag skulle beställa ifrån är det tillfälligt slut.. Andra gången jag är inne på den sidan och funderar på och beställa en vagn och andra gången just den vagnen jag ska ha är slut.. Då blir man ganska less. Varför ska det alltid vara slut på det jag ska ha?

17 Juli -2013

Publicerad 2013-07-17 11:01:17 i Allmänt,

Igår hade vi en helt fantastik familjedag! När det var dags för middagssovning för Evelina så packade vi in oss i bilen och åkte mot stugan, mamma och resten av familjen är där, så vi satt nere vid sjön i flera timmar och Evelina satt och kastade sten i vattnet och sen hade vi med flyvästen så Evelina fick åka båt för första gången och det gick huur bra som helst! Hon satt i båten som om hon skulle åkt båt i större delen av sitt liv.
Sen tänkte vi åka hem, men blev matplaner där också, det bjöds på grillat, och det är ju aldrig fel ;) Klockan var mot kvällen när vi åkte hem och Evelina fick vara vaken lite extra på kvällen, det är ju ändå semester ;)

Vecka 19 (18+0)

Publicerad 2013-07-15 18:14:10 i Allmänt,


Jag tycker då att jag ser skillnad! Den översta bilden är från vecka 17 (16+0)
Och sen nedersta är från idag, alltså vecka 19 (18+0)

Ändrade planer.

Publicerad 2013-07-15 16:38:27 i Allmänt,

Hade ju tänkt att prova på med en matsedel för en månad till Augusti. Men eftersom jag får mina pengar varannan vecka så för vi 2 veckor i taget istället! Har precis lyckats skriva ihop en matsedel tills a-kasse pengarna trillar in nästa gång! Perfekt! Hoppas vi kommer in i det den här gången :)

Man måste ibland ändå.

Publicerad 2013-07-15 15:42:16 i Allmänt,

Imorse bestämde jag mig för att L fick stanna inne en stund längre så att jag skulle få spackla, ibland måste jag strunta i att jag får ont, vi har saker som måste bli klart ändå, och eftersom det är jag som har på börjat det, så måste jag slutföra det! Vi har bott här sedan November förra året och efter nyår började jag tapetsera fondväggar uppe i våra blivande sovrum, sen har det inte hänt något mer.. Har stått likadant, Evelina har inget eget rum och vi allihopa sover uppe i hallen. Längtan att få det klart blir bara större och större och vi bestämde att innan semestern ska det vara klart, för det blir ännu mindre gjort här hemma när vi har två barn sen. Så idag trotsade jag min smärta och har spacklat klart! Så jävla nöjd! L ska slipa och sen ska det målas :) Nu börjar det alltså hända någonting här hemma ;)

Jul. 15, 2013

Publicerad 2013-07-15 03:05:33 i Allmänt,

Nu var det längesen jag hade egentid på natten, men när jag väl varit vaken så har jag somnat så fort jag kunnat igen, men om jag vaknar när jag sovit en stund verkar det som jag inte kan sova på en gång heller. Det är väl när tankarna snurrar som mest också. Imorgon går vi redan in i vecka 19 (18+0) , tiden har gått hur fort som helst och snary har vi gått halva tiden! I bästa fall! Om vi tänka efter hur Evelina kom har vi bara ca 10 veckor kvar!

Kontor/Lekrum.

Publicerad 2013-07-14 14:49:25 i Allmänt,

När man känner vad man behöver göra är det lika bra att hoppa till det. Så nu håller jag på med vårat kontor och blivande lekrum. Mycket kvar att göra, det värsta är väl att jag inte vet vart jag ska göra av allting.
Men nu är iallafall kotorshörnan klar! Bara resten kvar ;) Och eftersom jag sitter vid datorn så har jag lagt in en blid innan!

Så många timmar av sömn..

Publicerad 2013-07-14 12:50:27 i Allmänt,

Och ändå kommer hon gnällandes efter en napp och VILL sova middag! Att Evelina VILL sova middag händer väldigt sällan.. Så idag hade jag räknat med att hon skulle hålla sig vaken idag, men inte då. Varmvädret tar verkligen på krafterna på stackan! Så det är ju klart att hon måste få sova middag om hon vill det. Så nu sitter jag här i min ensamhet. L åkte ner på bandag idag också (hade han förra söndagen med..).
När Evelina vaknat ska det göras någon lunch till henne och sen fortsätter städningen!

14 Juli -2013

Publicerad 2013-07-14 11:29:13 i Allmänt,

Idag blev det en riktig sovmorgon här hemma! Evelina sov ända till halv tio! Välbehövligt för hela familjen, både jag och Evelina har inte varit roliga att vara i närheten så idag är det nya tag, och massor med energi som saknats de senaste dagarna! så nu är ÄNTLIGEN köket färdigstädat och så ska jag fortsätta med hall och vardagsrum idag iallafall, men kom på att jag skulle vilja haft en matta i köket så nu letar jag runt efter en sån får se om det blir någon eller inte :)

Varmare och varmare..

Publicerad 2013-07-13 13:01:22 i Allmänt,

Det bara blir varmare och varmare här inne. Har iallafall påbörjat köket, är så dålig på att städa nu när jag har ont i rygg och är tröttare än vanligt, men nu måste jag ta tag i det! Bara diskbänken och golvet klart, och så har jag passat på att rensa bland Evelinas leksaker, trasigt, leksaker som hon växt ifrån och sånt! Skönt, sen ska det ''bara'' plockas ihop i vardagsrummet och så är det klart! Vem vet, kanske jag blir att må bättre efteråt? Det vet man aldrig ;) Kan ju alltid hoppas :)

13 Juli -2013

Publicerad 2013-07-13 11:04:20 i Allmänt,

Och här vaknar jag ännu till en skit dag! Oavsett hur mycket jag älskar mig dotter så känner jag att jag behöver en liten paus! Att bara få vara ensam, och bara få vara, eller göra något som jag vill. Antar att det är en hel del hormoner som spökar och den här jävla värmen, har aldrig gillat en jätte värme, och jag gillar den fortfarande inte även om det har gått väldigt bra trots att det varit varmt en längre tid så behöver jag en paus! 
Är väl en av dom få som längtar till hösten, mys med värmeljus på kvällen och mysiga fönster med fina lampor!

The Perfect Storm.

Publicerad 2013-07-12 11:37:57 i Allmänt,

Hittade en film på tv8 här om dagen som jag inte orkade se klart, så innan jag somnade den kvällen så klickade jag hem den. Den är verklighetsbaserad och ganska seg, men ändå så att man vill se fortsättningen och enligt L så ska den vara bra i slutet!
 

Nu kommer det..

Publicerad 2013-07-11 17:59:30 i Allmänt,

Den här husmoren som varit borta ett tag! Imorgon måste jag verkligen göra något här hemma! Det ska handas så vi klarar oss över helgen och sen så ska vi tvätta, städa och diska! Och så förhoppningsvis (om beckenet tillåter) så kan vi börja spackla uppe i helgen! Vill ju ha lite ordning hemma innan jag börjar eller fortsätter med nå projekt! Nu är då både spackel och färg inhandlat så nu har jag inga ursäkter nå mer!!

11 Juli -2013

Publicerad 2013-07-11 10:15:12 i Allmänt,

Inatt har Evelina bara vaknat 1 gång och så sov hon hela natten i sin säng! Vad mer kan man önska? Förutom att slippa vakna av att man beöver gå på toaletten ett x antal gånger för att det trycker på bålsan? Men det går ju över så småningom också :)
Idag är det tänkt att vi bara ska vara hemma, evetuellt hem till mamma då dom säkert vill träffa Evelina eftersom dom varit på semester, funderar också om jag ska in och köpa spackel och färg så rummen blir klara snart!

Världens snällaste.

Publicerad 2013-07-10 18:08:10 i Allmänt,

Jag tror att jag har världens snällaste dotter, idag har hon varit helt underbar! Nästan inte ett gnäll på hela dagen! Helt sjukt, övertrött med in på affär efter affär, inte ett ljud! Eller ja, inte ett gnällande ljud iallafall, hon har varit så duktig så hon fick lite godis också, bara för att visa att hon varit duktig. 
Vi köpte en ny vagn till henne idag, men ratt och sånt, jätte nöjd, hon ville sitta i vagnen på en gång! Snällare unge får man ju leta efter :)

Laddad!

Publicerad 2013-07-09 20:39:16 i Allmänt,

Imorgon laddar vi för en shopping dag utan pappan i familjen! Han får mer gjort när vi inte är hemm och jag behöver komma hemifrån!


Vilket gnäll det ska vara!

Publicerad 2013-07-09 16:05:24 i Allmänt,

Det värsta som finns är gravida som sitter och gnäller över hur jobbigt det är att vara gravida. 
Själv går jag just nu igenom min andra graviditet just nu, vilket är snäppet värre än förra gången.. Men inte fan sitter jag och gnäller från dag till dag hur jobbigt det är att vara gravid och att jag vill att ungen ska komma ut! Nej, för att komma hit jag kommit idag har tagit en del både på kropp och på psyke, men inte sitter jag och gnäller bara för att det är jobbigt, NEJ, för att det är värt det i slutet iallafall. Och man ska väl ändå vilja att barnet stannar så länge som möjligt i magen också? Att man inte ska behöva få för tidigt? Klart man vill! Annars är det ju något fel! 
Jag anser iallafall att alla gravida ska vara tacksamma att man ens kunnat bli gravid, och tacksam över att barnet vill vara kvar i magen.. Tänk dom som inte ens kan bli gravida själva.. Det är ju helt sjukt att folk ens blir gravida om dom bara ska sitta och gnälla!

9 Juli -2013

Publicerad 2013-07-09 12:18:05 i Allmänt,

Idag har jag fullt upp på schemat! Lugnt nu när Evelina sover middag, sen blir det full fart, är kattvakt och husvakt och så hundvakt på ett annat ställe, så åka blir det alldeles för mycket av idag. När vi är in och matar katter och tar in post så ska jag passa på att handa också, skulle velat veckohandla, men nu när det är såhär varmt är det ju jätte svårt när det är varmt ute, gravid och varmt på det också, så vill inte han nå mat för överhuvudtaget.. 

??

Publicerad 2013-07-08 15:59:12 i Allmänt,

Ibland kan man ju fundera om det bara är hormoner, eller om det är såhär det kommer att vara nu?

Inte som man tänkt sig.

Publicerad 2013-07-07 10:03:47 i Allmänt,

Gick över golvet i vardagsrummet och trampa in något i foten, misstänker en liten sten för nu har jag då ett litet hål som blöder jätte mycket! Tur jag håller på att sätdar iallafall ;) Men att en sten kan göra ett hål? Det är ju ganska sjukt egentligen och sånt har man på gården? Det är ju ganska sjukt egentligenm lockar mer att göra en gräsmatta på framsidan!

7 Juli -2013

Publicerad 2013-07-07 09:05:53 i Allmänt,

Då provar vi igen att köra med en hemmadag! Igår blev det ju en hemma hos mamma dag istället med massa umgänge av familj och släkt! Men då blev ju som sagt inget gjort här hemma, så idag måste jag nästan hinna tvätta 3 maskiner med tvätt och så ska det dammsugas och på förmiddagen ska vi inte gå ut heller, blev alldeles för mycket sol för Evelina igår då vi var ute nästan hela dagen, så vi kör en innedag idag tills eftermiddagen då solen är svagare!
 

Hallen

Publicerad 2013-07-06 17:56:42 i Heminredning,

I vårat hem är det såå mycket som behövs, framför att förvaring! Och till hallen har jag tänkt att den här ska få flytta in så småningom :)
Finns på jysk för dryga 1000:- lappen! I hallen med någon fin lampa på och väggen mitt emot så en stor fin spegel vara :)
 

När man vill så mycket..

Publicerad 2013-07-06 17:27:15 i Allmänt,

Idag har varit en alldeles perfekt dag hemma hos familjen i Dalasågen, Evelina har även badat i älven för första gången och när det kommer till vatten verkar det som hon brås på sin mamma iallafall ;)
Sen blev det även mat där och glass från glassbilen, mumma! Egentligen skulle jag ju ha en riktig hemmadag och fixa hemma, men det kan man ju göra vilken dag som helst! Startade iallafall en tvättmaskin innan jag åkte imorse som jag nu hängt ute!
Jag och Evelina tog även med Matilda och åkte till Järna på Erikshjälpen och den nya butiken i järna, blev handlat massor på Erikhjälpen, inte alls sånt jag var ute efter, men väldigt nöjd är jag iallafall :) 
 

Jul. 06, 2013

Publicerad 2013-07-06 08:29:29 i Allmänt,

Tror resterande i familjen är lite slitna idag då jag är den ända som är vaken.. Evelina ligger till och med kvar i sin säng! ! Kommer inte ihåg när jag sov själv en hel natt, så det uppskattas när det väl händer!


En bild från igår på Evelina och Josefine hon hann precis komma innanför dörren så satt Evelina sådär i säkert 10 minuter innan hon börja busa med Josse, säkert två veckor sen vi träffade henne å det tyckte Evelina var alldeles för längesen som det ser ut!

Andra graviditeten.

Publicerad 2013-07-04 13:21:25 i Olivia,

Har ju varit allt annat än en dans på rosor.. Mår så fruktansvärt dåligt varje dag, illamående, kväljningar för minsta lilla, huvudvärk, foglossning, ja allt man kan tänka sig. Och så har jag ju en vädligt stor risk att kunna på havandeskapsförgiftning igen, även om jag har större chans att få en mildare typ av det så det kan vi ju alltid hoppas och om jag nu vrångt ska ha det så gärna i slutet av graviditeten. Känns skönt att dom kommer ha extra koll på oss också, kolla flödet inne hos bebisen regelbundet och sånt. 
Det innebär väl inte speciellt mycket att ha en mildare typ a havandeskapsförgiftning, mer än att man måste vila och går den upp ännu mer så blir man inlagd och vi kommer få vara med om samma sak som förra gången vilket kommer bli ännu jobbigare denna gången eftersom vi har Evelina att tänka på.
 
Men även om oron finns där så försöker jag att inte stressa upp mig för det, det är ju bara att hoppas på det bästa och gå på alla kontroller som man ska gå på och så äter jag ju medicin som ska kunna förebygga mot havandeskapsförgiftning.

Vecka 17

Publicerad 2013-07-04 11:08:43 i Allmänt,

Jaha, nu är vi alltså gravid i vecka 17 (16+3) för att vara exakt och jag tycker då att magen växer!




Bilden till vänster är från förra veckan och till höger är den här veckan!

3 Juli -2013

Publicerad 2013-07-04 07:53:30 i Allmänt,

En hel natt i sin egen säng för Evelinas del! Hur skönt som helst att få sova själv! Tror jag inte ens har varit upp mer än en gång heller, kommer oftast inte ihåg varje gång nappen ska stoppas in eller om jag måste gå på toaletten alldeles för många gånger.. Så när man inte är van för mycket sömn så är man lika sliten dan efter iallafall ;)

Sjukgymnast.

Publicerad 2013-07-03 15:04:10 i Allmänt,

Då var tredje besöket hos sjukgymnasten gjord och andra med tens och jag har ju fått lite öveningar som ska göras, men inte för att det kommer bli bättre utan för att stärka beckenet inför förlossningen. Och tens tyckte jag inte var något för mig heller, hade precis lika ont om inte ännu mer ont efteråt än innan, så nu tar hon semester så om jag känner att det behövs ska jag återkomma i aug!
Men nu har jag sprungit så mycket hos landstinget dalarna så jag fick högkostnadskort :P
Trodde jag aldrig att jag skulle ha ett sånt, men är ju inte klar än som det känns så det är väl lika bra att dom inte får mer pengar av mig än jag behöver :P

3 Juli -2013

Publicerad 2013-07-03 10:23:46 i Allmänt,

Då gör vi åter igen ett försök med dagis! Fick nämligen hämta Evelina för hon spydde igår efter hon hostat.. Så dom ville vara på den säkra sidan så att det inte var magsjuka eller något och efter middagsluren var hon som hon brukar, så vi kör på daigs idag igen iallafall. Jag mena kan ju inte hålla henne hemma IFALL det skulle kunna vara något.. :S
Nu har jag iallafall beställt lite kläder till Evelina och underkläder till mig, Evelina äger inga långbyxor i storleken hon ska ha nu så då kände jag att det var dags att göra en liten beställning, det var svårt att bestämma vilken sida jag skulle beställa ifrån, men till slut blev det lindex!
Och mina underkläder har jag haft så länge så att det skulle köpts nya för längesedan, och nu har jag börjat rensa så då måste jag fylla på också!

Klart!

Publicerad 2013-07-02 14:24:44 i Allmänt,

Då har jag varit och hämtat spjälsängen! En säng, madrass, sängkläder och så ett nytt påslakanset! Hur bra som helst! Vet inte riktigt vart vi ska göra av det just nu, men det finns ju såklart plats när vi flyttat in i våra rum!

2 Juli -2013

Publicerad 2013-07-02 11:20:01 i Allmänt,

Då var vi ännu en dag inne i Juli och Evelina är på dagis, hennes sista vecka nu innan sommarlov! Tror det blir 5 veckors sommarlov för hennes del eftersom de ordinarie fröknarna ska ha semester samtidigt och dom ska vara på ett annat dagis kändes det som ett bra beslut att hon ska få vara hemma.
Har nyss suttit och kikat runt på bebiskläder och jag vill såå gärna köpa både lite bebis kläder och mer kläder till Evelina, Evelinas kläder är ju prio ett just nu eftersom det fattas lite kläder i den här storleken, och innan jag beställer bebis kläder så måste jag gå igenom här hemma vad som finns och vilka storlekar som behövs, och så borde jag vänta på UL, och vi har bestämt att ta reda på könet så ska vi köpa en del neutrala kläder ändå!

Kanske lite för tidigt...

Publicerad 2013-07-01 21:47:15 i Allmänt,

Idag har jag köpt en säng åt lillasysyer/lillebror! Hade helst vilja väntat till efter UL, men blev en till salu här i kommunen (min kusin deasutom) så då kände jag att jag var tvungen att handla! och så var vi ju på ul i vecka 13 och allt såg bra ut då iallafall. Samtidigt som jag känner att det är för tidigt så vill jag vara mer beredd än förra gången, det ända vi hade när Evelina föddes var en bilbarnstol bara för att alla sa att man inte skulle köpa något för tidigt så det har jag ju lärt mig! Var beredd!

matsedel

Publicerad 2013-07-01 13:38:28 i Allmänt,

Att göra en matsedel när man inte vill ha nå mat är inte det lättaste, men nu är det gjort iallafall och imorgon när Evelina lämnats ska det handlas!

1 Juli -2013

Publicerad 2013-07-01 09:44:23 i Allmänt,

Tänk att det är en ny månad redan.. Helt sjukt. Ny månad, ny vecka och nya möjligheter! Idag ska vi inte göra något speciellt, bara vara hemma och bocka av lite måsten på sysslorna i hemmet! Tvätthögen är alldeles för stor och det finns så mycket att göra, hade även tänkt mig ta en lite cykeltur med Evelina idag också! Veckomatsedel ska göras, även om jag inte lyckats med någon hiitils så måste jag prova igen eftersom det är billigare och så är det Vansbro simningen i helgen så då ska jag inte in till byn någonting. Kanske inte ens ut och åka?
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela